Blog ŽIjte jógu: Nadechněte se …ať máte dostatek kyslíku

Jste v zápřahu - fyzické nebo i psychické zátěže, cvičíte, nebo jen jdete po ulici a najednou se objeví pocit, že vám chybí vzduch. Znáte ten pocit? Co uděláte? Z hluboka se nadechnete (často ústy), abyste přijali vzduch, který obsahuje kyslík a byli jste kyslíkem saturováni. Ale je to opravdu o nedostatku kyslíku?

Jógový chrám, jógové studio a očista

Úplněk je ten správný čas pro očistu - nejenom fyzickou a mentální, ale také prostoru, ve kterém člověk žije, kde se pohybuje, místa, se střídá hodně lidí - jako je např. jógové studio.

Powerjóga - cesta mírumilovného bojovníka, cesta k radosti a uvolnění

Proč prožívat myšlenku ega, že je stále potřeba se zlepšovat a být lepší, protaženější a silnější, když už na určité úrovni vše funguje.

Jógový reatreat v praxi - Bali a Jáva

Emoce, prožitky, zkušenosti, přátelství, slunce, voda, neznáme i známé, jóga, jóga, jóga v různých podobách a na různých místech...to jsou jógové dovolené, tvz. retreaty. Jak vypadá v praxi? Podívejte se na Bali a Jávu.

Blog Žijte jógu: Chci změnu?

Chcete-li začít změnu, vytvořit nové zvyky a rituály, tak je třeba na to jít chytře. Období podzimu pomáhá v tom, usadit se a na pravidelnosti a systematičnosti pracovat. Co to ale znamená? 

 

Václav Krejčík o vzniku své nové knihy

V dubnu spatřila světlo světa nová interaktivní kniha Václava Krejčíka Deník pro meditační čtení a psaní. Nejde o klasickou knihu, ale o nástroj, se kterým se naučíte pracovat se svou myslí. Díky tomu se posunete na své cestě za štěstím a váš život získá na kvalitě. Přečtěte si, co Vaška ke vzniku této knihy vedlo.

ŽIJTE jógu – věřit tomu, co děláte

Příběh Václava Krejčíka Žijte jógu září sluncem, zpěvem Gájatrí mantry a nábojem, který člověk potřebuje pro vlastní poznání a svou cestu. Je pro všechny, pro které jóga nepředstavuje omezení a limity, ale je pro ně inspirací na jejich vlastní cestě. 

Powerjógové žití jógy

Od roku 2003 se powerjóga postupně šíří celou Českou a Slovenskou republikou. Za tu dobu urazila kus cesty. Je atraktivním jógovým tréninkem, ve kterém se uplatňují všechna doporučení jógové praxe, fyzioterapeutické koncepty i techniky práce s pozorností a myslí.

Obnošený kabát aneb Sundejte to ze mě

Jednou z překážek, které nám brání v pokroku a rozvoji, je představa o sobě sama. Vytvořili jsme si o sobě „bájný příběh / vzdušný zámek“ a tomu věříme – ten žijeme. Je to zcela běžné. Měli jste však někdy pocit, že musíte ze sebe něco svléci, abyste se nadechli? Nebo že s sebou něco táhnete, co vás tíží, ač je to třeba i to, co jste vybudovali, vytvořili a je to součástí vaší komfortní zóny, vašeho úspěchu… a přesto vám to nedovoluje být šťastní, radostní a uvolnění?

Využijte svoji vnitřní sílu

Před 22 lety jsem udělal nejpodstatnější krok svého života, který z jistoty dobrého zaměstnání namířil do nejistoty. To, co jsem dělal, už nemělo smysl, a abych se psychicky netrápil, odešel jsem. Strach jsem nechal stát mimo své rozhodnutí. Věděl jsem, že vše nějak bude.