Využijte svoji vnitřní sílu

Před 22 lety jsem udělal nejpodstatnější krok svého života, který z jistoty dobrého zaměstnání namířil do nejistoty. To, co jsem dělal, už nemělo smysl, a abych se psychicky netrápil, odešel jsem. Strach jsem nechal stát mimo své rozhodnutí. Věděl jsem, že vše nějak bude. 

Tak kdy a kde najdu tu harmonii?

Proč nejsme v harmonii? Protože představa harmonie je jen v naší hlavě. Říkáte si, že toto jste slyšet nechtěli? Proč? Vždyť to znáte z vlastní zkušenosti. Člověk je šťastný ve chvíli, kdy umí pracovat se svou myslí, protože tato činnost mu poskytuje svobodu, která se neváže na nic okolo ani uvnitř, ale vyvěrá ze samé podstaty života - dokonalosti.

Do Indie za restartem, aneb jóga, ájurvéda a vypnutí

Úvodní fotka mého dnešního blogu není z Bali ani Thajska, ale je z ájurvédského resortu v mé milované Indii. Opět po 3 letech jsem zpět a jsem šťastný jak blecha.

Jak tu jógu žít?

Pravidelným cvičením powerjógy trénujete svoji vytrvalost, respektujte, že každý den je jiný (jednou to jde, podruhé to nejde). Pravidelnost ve cvičení powerjógy vás učí přijímat situace takové, jaké jsou.

Důvěřuji v plynutí, aneb Žijte jógu i když to drhne

"Kámo, stačí sekunda - ani ne tak dlouhá sekunda, a vše se dokáže zbořit.” To je až neskutečné, jaký “mžik” nastane a vy jste postaveni do latě, s pozorností teď a tady a všechno, kdo, čím, kým jste byli - je zcela zapomenuto a mizí to jak zamilovanost pod dvou letech vztahu. 

Žijte jógu v praxi I. - jóga mimo podložku

Co je třeba pro cvičení jógy? Jednoduše řečeno, nepotřebujete nic. Jen chuť jógu zkusit a vědět, že každý začátek potřebuje svůj čas. 

Jóga nidra na vlastní kůži

Indický klid je vyčpěním z povinnosti a závazků. Stav mysli, ve které se povinnosti nezobrazují. Je to ticho. Je to nekonečno. Je to téměř vygumování hlavy. Ášrám tak byl místem mého odevzdání se a poznání.

Odevzdat svůj strach

Vždycky jsem měl strach projevit se. Byl to můj vnitřní pocit, který s mým reálným vystupováním moc nesouvisel. Jako bych balancoval mezi světlem a stínem a vyvažoval jeden pocit druhým.

 

Růžové vidění vs. přirozenost

Někdy bych si přál mít nasazené růžové brýle! Byl bych pro ně ten „nej“ influencer-nositel a díky nim bych žil svůj život s iluzí. Tím bych ale popíral přirozený princip vesmíru a života na zemi – ZMĚNU. Změnu, která je základem všeho a rozhodně neodpovídá kvalitě „nasazených“ brýlí.

Musí být ásana dokonalá?

Je velice osvobozující, když člověk ztratí potřebuj neustále kontrolovat dokonalost čehokoliv – a to platí jak v józe, tak v životě.