Jarní očista z pohledu TČM

Správná strava je jedním z nejdůležitějších aspektů udržení zdraví a pěstování života. Aby na náš organismus působila harmonicky nebo léčebně, je potřeba její charakter přizpůsobovat ročním obdobím. A jako zima je obdobím ukládání a vytváření zásob, jaro je obdobím vykládání, kdy se tělo zbavuje všech přebytků a je připraveno čerpat energii z nové úrody. Proto je tato doba nejvhodnější na celkovou očistu organismu.

Využijte síly jara

Podle čínského kalendáře začíná jaro už v únoru. Je to období zrodu, nových počátků a také nejlepší čas na změnu. Kdo by se rád vydal na novou cestu v profesionálním či osobním životě nebo chtěl začít pravidelně cvičit, upravit svoji stravu či pustit se naplno do svého koníčku, teď je ten správný čas dát se do toho.

Síla qigongu

Radost ze života, jasná mysl, silná vůle, zdravé tělo… To jsou jen některé z benefitů, které se už po tisíciletí připisují cvičení qigong (čteme čchi-kunk).

Období zimy z pohledu tradiční čínské medicíny

Podzim se pomalu loučí a zima klepe na dveře. Se změnou ročního období je vždy vhodné sladit i svůj životní styl. V dnešní době plné moderních vymožeností přizpůsobujeme těmto změnám mnohdy jen šatník a na úpravu svého biorytmu nebo jídelníčku často nedochází.