Mindfulness a jóga - 2.díl

V prvním díle jsme se dozvěděli více o šesti základních pilířích mindfulness, které nám pomáhají najít vnitřní klid a stabilitu. V tomto díle se budeme inspirovat jogínskými tradicemi, které nám nabízejí přesný návod, pravidla pro každodenní bytí v přítomném okamžiku, tedy znovu mindfulness.

 

Staňte se součástí letního vydání Jóga Dnes

Máte rádi jógu? Chcete představit své pojetí jógy? Zaznamenejte svoji “múzu” a podělte se s námi a čtenáři o jógovou sestavu.

Supta virásana - pozice ležící hrdiny

Jedna z meditačních poloh, která prohlubuje koncentraci na dech. Pojmenování vychází ze sanskrtského výrazu víra, což znamená statečný muž, hrdina, náčelník.

Jak jóga pomůže zklidnit roztěkanou mysl

Všude si s sebou nosíte zápisník, protože byste bez něho nevěděli, co vás ten daný den čeká. Nedokážete si vybavit, co jste měli včera k obědu, natož pak s kým se máte zítra sejít. Děsí vás to? Bojíte se, že se o vás pokouší obávaný Alzheimer? Hoďte strach za hlavu a zbytečně nepředbíhejte: na vině často bývá „jen“ roztěkanost.

Mindfulness - 1. díl

Více z nás hledá klidné místo a touží po chvilce, kdy nebude zvonit telefon, nebudou cinkat příchozí emaily nebo sms. Doba, ve které žijeme, je rychlá, čeká se od nás nejlepší výkon v co nejkratším čase. Proto stále více lidí hledá cestu, jak odstranit následky stresu, vnímat čas v přítomném okamžiku a uvolnit se.

 

Festival zdraví a jógy v Táboře

Sobota 13. května 2023 ve Spolkovém domě Střelnice - Tábor jóga v mnoha podobách. Jógové studio Yogastation Tábor a Umělecká agentura RichART vás srdečně zvou na 2. ročník Festivalu zdraví a jógy. Můžete se těšit na přednášky, lekce jógy, muzikoterapii, doprovodný program a workshopy a výstavu. Nebudou chybět ani prodejní stánky lokálních výrobců.

 

Kolagen a jeho potenciál v otázkách zdraví kloubů a pokožky

Když zadáte do vyhledávače Google slovo kolagen, vyjede vám bez mála 20 miliónů výsledků. Pro srovnání, když zadáte jinou velmi důležitou složku naší stravy a zároveň naprosto esenciální vitamín, vitamín D, vyjeden vám výsledků „jennecelých 4,5 miliónu. To samo o sobě poukazuje na to, jak moc se v poslední době o kolagen zajímáme. Pojďme se na něj podívat podrobněji.

Zdravotní benefity jógy potvrzuje i věda

Ti, kteří pravidelně praktikují jógu, sami na sobě cítí, že významně zlepšuje jejich psychické i fyzické rozpoložení. Ovšem skutečnost, že právě pravidelná praxe jógy nabízí zlepšení kvality života lidem všech věkových kategorií, potvrzují i výsledky četných odborných studií.

Novodobý luxus – off-line

Je to velice jednoduché neustále pohybovat prstem po Instagramu nebo každou chvíli nahlížet do svého e-mailu, jestli tam nepřišlo něco důležitého, ale právě tento přístup vede k roztržitosti a nesoustředěnosti... Jak tedy v těchto podmínkách pracovat, být výkonný, a nepodléhat tak práci a sociálním médiím.

 

Rytmus slunečního dechu

Seznamte se s pránickými rytmy a jejich působením na naše tělo. Může trvat dlouho, než je zvládnete, když se zadaří, můžete být příjemně překvapeni...