Meruňková bublanina

10. 08. 2016


V létě je třeba využít sezónního ovoce všemi možnými způsoby. Děláme si zdravé smoothie, freshe, chia pudinky, ale v koutku duše toužíme i po domácí české klasice. Nebraňme se a dopřejme si pravou českou bublaninu či ovocný koláč s drobenkou. Však kdy jindy než v létě!

Porce: 9 ks

Příprava: 60 min

Označení: Vhodné pro vegetariány.

 

Ingredience (na čtvercovou formu)

  • cca 7 meruněk
  • 120 g hladké špaldové mouky
  • 50 g změklého másla
  • 60 g třtinového cukru
  • 2 vejce
  • 50 ml podmáslí (lze použít i kefír)
  • 1 prášek do pečiva
  • kůra z jedné půlky citrónu
  • 30 kapiček (1/2 lžičky) vanilkové esence
  • špetka soli

 

Postup

  1. Troubu si předehřejte na 160 °C a skleněnou mísu či pekáček si vymažte máslem a vysypte moukou.
  2. Nastrouhejte si citrónovou kůru z chemicky neošetřeného citrónu. Meruňky omyjte, vypeckujte a rozkrojte na čtvrtky (meruňky případně přidejte či uberte podle toho, jak vám vyjde místo na těstě).
  3. Nyní si připravte těsto: Utřete máslo s cukrem a vanilkovým extraktem, poté přidejte vejce, mouku, prášek do pečiva a špetku soli. Na závěr přidejte podmáslí. Vše důkladně promíchejte do hladkého těsta.
  4. Těsto rozprostřete pomocí stěrky na dno mísy a poklaďte čtvrtkami meruněk.
  5. Pečte zhruba 35-40 min do zlatova.

 


Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket