Voňavá smaženice z hříbků

02. 08. 2017


Když nasbíráte koš hub, první otázka je, kolik jste našli hřibů :). Hříbky jsou velmi chutné houby, kterým sluší jen troška kvalitního tuku, sůl, a v dnešním případě ještě jedna ingredience navíc. V Krkonoších právě zažíváme přímo houbovou sklizeň, a tak pokud máte štěstí a také jste nasbírali, určitě vyzkoušejte!

Porce: 2

Doba přípravy: 35 min

Označení: Vhodné pro vegetariány.

Ingredience

  • zhruba 400 g zdravých, očištěných, pokrájených hříbků (hřib smrkový, dubový, hnědý...)
  • 2 lžíce ghí
  • 100 g uzeného tempehu
  • sůl a pepř

Postup

  1. Na dvou lžících ghí nejprve cca 3 minuty restujte na drobno pokrájený uzený tempeh.
  2. Poté k němu přidejte nakrájené houby a vše promíchejte a osolte.
  3. Na mírném plameni a za občasného míchání restujte do změknutí zhruba 20 min.
  4. Podle chuti dosolte a lehce opepřete a podávejte s kvalitním, celozrnným pečivem.

 


Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket