Silvestrovské chuťovky: Polentové mini pizzy s parmezánem a sušenými rajčaty

05. 12. 2015


Pizza je rychlé a vděčné jídlo pro všechny, minipizzy jsou stejně tak rychlé a vděčné pochoutky na nejrůznější posezení. Pojďte je ale udělat jinak - bez listového těsta! Vytvoříte tak mnohem zdravější verzi, v žádném případě ne ale méně chutnější.

Porce: 4 minipizzy

Příprava: 30 min

Označení: Vhodné pro vegetariány. Bezlepkové.

 

Ingredience

  • 1/2 hrnečku instantní polenty
  • 1 a 1/2 hrnku vody
  • 1 kostka BIO zeleninového bujonu
  • cca 8 sušených rajčat naložených v olivovém oleji
  • 50 g nastrouhaného parmezánu
  • sůl

 

Postup

  1. Do kastrůlku nalijeme vodu a přidáme kostku zeleninového bujónu. Když je voda přivedena k varu, vsypeme instantní polentu, lehce osolíme a za stálého míchání asi 3 minuty vaříme.
  2. Hotovou polentu si objemově rozdělíme na čtyři části. Na plech vyložený pečícím papírem si položíme malou kulatou formičku beze dna (v průměru cca 8 cm, vymazanou zevnitř olejem), dáme do ní vždy 1/4 polenty a mokrou lžící upěchujeme do tvaru formy zhruba centimetr vysoká kola. Takto vytvoříme 4 minipizzy.
  3. Každé kolečko posypeme parmazánem a necháme společně zapéct 15 min v předem předehřáté troubě na 180 °C. Po 10 min pečení posypeme minipizzy pokrájenými sušenými rajčaty a necháme ještě 5 minut v troubě zapéct.
  4. Hotové minipizzy necháme pár minut odpočinout na mřížce a poté podáváme.

 

Průměrné nutriční hodnoty na jednu minipizzu

  • Energie: 167 kcal/ 702 kJ
  • Sacharidy: 20 g
  • Bílkoviny: 6,7 g
  • Tuky: 6,7 g

 

 


Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket