Polévka ze sladkých brambor (batátů)

18. 09. 2015


S přicházejícím podzimem je třeba se trochu zahřát....

První chladnější dny už se ozvaly a my automaticky vyhledáváme jídla, která nás zahřejí. Zkuste si připravit tuto výbornou polévku ze sladkých brambor, které mnozí z vás také mohou znát pod pojmem batáty. Jejich lahodná, přirozeně nasládlá chuť polévce sluší!

 

Porce: 2-3

Doba přípravy: 35 min

Označení: Vhodné pro vegetariány, vegany a celiaky.

 

Ingredience

  • 300 g batátu (zpravidla 1/2 brambory), oloupaného a nakrájeného na malé kostičky
  • 1 menší pórek (stačí i půlka)
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 300 ml sójového mléka
  • 200 ml vody
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř, curry

 

 

Postup

  1. Nejprve si nakrájejte na kolečka pórek (bez zelených tvrdších listů) a také na malé kousky řapíkatý celer.
  2. Připravte si hrnec, a na mírném plameni nechte zahřát lžíci olivového oleje. Přidejte pórek a celer a restujte zhruba 10 min do změknutí.
  3. Poté přidejte na kostičky nakrájený batát, 200 ml sójové mléka a vodu (doplňte i dle potřeby). Přikryté pokličkou nechte společně dusit, dokud brambory nezměknou.
  4. Ztlumte plamen, přidejte zbytek sójového mléka a celou polévku rozmixujte tyčovým mixérem. Dochuťte solí, pepřem a špetkou curry. Pokud se vám zdá polévka moc hustá, můžete ji ještě naředit trochou sójového mléka.

 

 


Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket