Míchaná tofu vajíčka

31. 10. 2018


Pokud z nějakého důvodu nemůžete nebo nechcete konzumovat slepičí vejce, pak pro vás budou míchaná tofu vajíčka báječnou náhradou. Při správné přípravě budete jen těžko hledat chuťové rozdíly...

Porce: 1

Doba přípravy: 15 min

Označení: vegetariánské, veganské, bezlepkové

Ingredience

  • 150 g tofu natural
  • 1/4 červené cibulky, nakrájené na velmi jemno
  • 1 lžíce řepkového oleje
  • 2 lžíce lahůdkového droždí
  • 1/4 lžičky kurkumy
  • špetka mletého římského kmínu
  • 3 špetky černé soli
  • pepř

Postup

  1. Tofu nakrájejte na menší kusy a dejte do misky. Přidejte lahůdkové droždí, kurkumu, černou sůl a římský kmín. Přilijte trošku vody a vidličkou vše rozmačkejte do sypké konzistence.
  2. Na pánvi si na lžíci oleje zpěňte červenou cibulku a poté přidejte tofu směs. Za stálého míchání restujte zhruba 4 min.
  3. Podávejte lehce poprášené čerstvým mletým pepřem ideálně s pečivem a zeleninou.

Černá sůl je zvláštní druh nerafinované soli s typickou výraznou chutí po vajíčkách. Proto je v tomto receptu nezbytnou ingrediencí.

 


Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket