Cuketový chlebíček z ovesných vloček

02. 09. 2015


Využijte sezóny cuket a používejte je kde to je jen možné! :) Ty ze zahrádky chutnají obzvlášť skvěle, tak experimentujte!

Tento chlebíček je něco mezi klasickým sladkým chlebíčkem a ovesnou sušenkou. Cuketa mu navíc ale dodává vláčnost a hlavně šťavnatost a také "porci zeleniny". Pokud rádi zkoušíte nevšední recepty, z tohoto dnešního receptu budete nadšeni! :)

 

Porce: 1 chlebíček

Příprava: 60 min

Označení: Vhodné pro vegetariány.

 

Ingredience (na chlebíčkovou formu) 

  • 1 velká cuketa, nastrouhaná nahrubo
  • 250 g jemných ovesných vloček
  • 2 vejce
  • 150 ml ovesného nápoje
  • 50 g medu
  • 50 g Holandského kakaa
  • 1/2 hrnečku kokosového oleje (lze použít i např. řepkový)
  • 1 kypřící prášek
  • špetka soli

 

 

Postup

1. Předehřejte si troubu na 180 °C. Připravte si hlubokou mísu a nasypte do ní vločky, kakao, kypřící prášek a špetku soli.

2. V druhé menší míse metličkou rozmíchejte vejce s medem. Za stálého míchání přidávejte rostlinný olej, mléko a na závěr nastrouhanou cuketu.

3. Tekutou směs přilijte k směsi suché a důkladně spojte. Podle konzistence buď přidejte trochu mléka nebo trochu vloček.

4. Formu na chlebíček si vyložte pečícím papírem a nalijte do ní směs.

5. Pečte zhruba 45 min a ke konci raději zkontrolujte zapíchnutím špejle. Podávat ho můžete k snídani, namazaný domácím džemem či švestkovou nutelou, na kterou najdete recept ZDE.

  

 


Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket