Otisk vlastního já

Otisk a odraz se zrcadlí v každém z nás a v každém, s kým sdílíme „prostor“. Bylo by zvláštní, kdyby otisk lektora nezůstával v jeho lekcích. Proto každý jednotlivec rezonuje s určitým kolektivem a díky bohu za to.

Škola jógy

Kurz – škola jógy pro širokou veřejnost s Vaškem Krejčíkem a hostem Katarínou Mikulandovou od 12.9.2019.

Vnímej svou páteř – napřimte se v jógových pozicích i mimo ně

Každý jsme jiný, buď máme již od narození jinak zakřivenou páteř, nebo jsme si během našeho životního stylu způsobili určité dysbalance, které se nyní projevují různými bolestmi či omezením v pohybu.

Jóga je pro každého – 5 přístupů, jak ji všem otevřít

Každý, kdo cvičí jógu, ať v jakékoliv formě a podobě, je jogín! Praktikovat jógu je schopný každý, jde jen o to, jakým způsobem. Přinášíme vám proto pět přístupů, se kterými učitelé jógy pracují, aby mohli své lekce nabídnout a otevřít všem.

Rukověť (ne)dokonalého lektora jógy

Stát se lektorem jógy je pro někoho posláním, pro někoho zajímavým koníčkem, pokud se ale člověk rozhodne alespoň občas nějakou lekci vést, v každém případě se dostává na zcela jinou úroveň jógové praxe. Sama se považuji za věčného začátečníka, stále se vracím k jednoduchosti a jógové cvičení ráda rozebírám a zkoumám...

Kurz zdravé výživy 2019

„Nehledejme složitost v něčem, co je tak jednoduché!“ Jak porozumět světu výživy, když je informací všude tolik? Jak se zorientovat v tom, co je pravda a co jsou jen názory? Jak zjistit, co je vhodné právě pro mě? Na tyto a další otázky najdete odpověď právě na kurzu!

Umění jógového dotyku

Jednou z možností, jak na lekci jógy našim klientům poskytnout co největší péči, jsou dopomoci v pozicích. Úkolem kvalitního lektora je totiž lekci nejenom odmluvit, případně předcvičit, ale především svým klientům během lekce věnovat pozornost, snažit se o to, aby si špatným prováděním dané pozice neublížili a aby se v dané ásaně mohli uvolnit a správně v ní dýchat.

Co se nám, lektorům, občas nepovede a proč

Vydáváme-li se na lekci jógy do prověřeného studia a svěřujeme se do rukou lektorům, kteří prošli náležitým vzděláváním a praxí. Sama se józe věnuji už více než patnáct let a téměř deset z nich lekce také vedu. Přesto se mi nevyhýbají chyby, kterých si všímám i u jiných. Většinou se jedná o drobnosti, které se nevyhýbají ani těm nejzkušenějším. Pojďme si je spolu projít.

Výživa selským rozumem

Zatímco dříve bylo informací nedostatek, nyní, v době, kdy je vše přístupné, se objevuje zmatek a informací je až příliš. Výživa je typický příklad a je to také obor, ve kterém není nic jednoznačné. Chcete umět příslušné informace kriticky vyhodnotit a srozumitelnou cestou předat dále?

Dělejte, co vás baví - staňte se učitelem jógy!

Power Yoga Akademie byla nyní nově akreditována mezinárodně uznávanou Yoga Alliancí, která sdružuje vzdělávací zařízení a instruktory jógy z celého světa. Staňte se certifikovaným lektorem jógy, uznávaným po celém světě!