Porce: 1 pizza
Doba přípravy: 45 min
Označení: Vhodné pro vegetariány. Bezlepkové.
Ingredience
na korpus
- 1 balení baby špenátových listů
- 4 bílky
- 2 lžíce pohankové mouky
- 3 lžíce nastrouhané mozzarelly či jiného tvrdého sýru např. parmazánu
- 1 prolisovaný stroužek česneku
- 1 kávová lžička sypaného Würzl zeleninového bujónu
- špetka soli a pepře
na topping
- 40 g rajčatového protlaku
- 1 lžička italského koření (např. Sonnentor)
- 1 balení mozzarelly v nálevu
Postup
- Předehřejte si troubu na 180 °C a poté všechny ingredience na korpus vložte do mixéru (food processoru) a zpracujte do hladka. Plech si vyložte pečícím papírem, přendejte na něj špenátovou směs a stěrkou vytvarujte korpus podobný pizzovému těstu. Pečte zhruba 20 min.
- Předpečený špenátový korpus potřete po celé ploše rajským protlakem (stačí ponechat zhruba 1 cm od okraje), posypte kořením a poklaďte plátky mozzarelly. Vložte znova do trouby a pečte dalších 10 min.