Špenátová pizza

11. 01. 2017


Pravá italská pizza sice má něco do sebe, její obměny však nejsou o nic méně chutné. Pokud vás neodradí zelená barva, určitě si pochutnáte. Vyzkoušet můžete i jiné recepty:

Celozrnná pizza s dýňovým pyré

Polentová pizza

Celozrnná pizza

Květáková pizza

Porce: 1 pizza

Doba přípravy: 45 min

Označení: Vhodné pro vegetariány. Bezlepkové.

 

Ingredience

na korpus

  • 1 balení baby špenátových listů
  • 4 bílky
  • 2 lžíce špaldové mouky
  • 3 lžíce nastrouhané mozzarelly či jiného tvrdého sýru např. parmazánu
  • 1 prolisovaný stroužek česneku
  • 1 kávová lžička sypaného Würzl zeleninového bujónu
  • špetka soli a pepře

na topping

  • 40 g rajčatového protlaku
  • 1 lžička italského koření (např. Sonnentor)
  • 1 balení mozzarelly v nálevu

 

Postup

  1. Předehřejte si troubu na 180 °C a poté všechny ingredience na korpus vložte do mixéru (food processoru) a zpracujte do hladka. Plech si vyložte pečícím papírem, přendejte na něj špenátovou směs a stěrkou vytvarujte korpus podobný pizzovému těstu. Pečte zhruba 20 min.
  2. Předpečený špenátový korpus potřete po celé ploše rajským protlakem (stačí ponechat zhruba 1 cm od okraje), posypte kořením a poklaďte plátky mozzarelly. Vložte znova do trouby a pečte dalších 10 min.

 


Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket