Celozrnná pizza s tofu
Ingredience na těsto
- 100 g celozrnné nebo špaldové mouky
- 5 g sušeného droždí
- 50 ml teplé vody
- 1 lžíce olivového oleje
- špetka soli
Ingredience na pizzu
- BIO rajčatový protlak
- ½ balení tofu natural
- 2 lžíce kukuřice
- bazalka (nejlépe čerstvá)
- stroužek česneku
- 1 lžíce Würzl sypkého zeleninového koření
Postup
Z ingrediencí na pizzu vypracujte hladké těsto, které nechte hodinu vykynout na teplém místě. Nelekněte se, že těsto nevykyne tak, jako kdyby bylo z hladké mouky. Z těsta vyválejte placku, potřete ji lehce olejem a poté rajčatovým protlakem, který promíchejte s utřeným česnekem. Na pizzu nastrouhejte na hrubo půlku tofu, posypte kukuřicí, kořením a bazalkou. Pečte při 200 °C asi 20 min, ale raději průběžně hlídejte.
- autor: Michaela Bebová
- www.biochemicka.cz
- zdroj fotky: Samphotostock.cz