Celozrnná pizza s tofu

15. 07. 2015


Pro ty, kdo mají rádi pizzu, ale snaží si jí vyhýbat, tu dnes mám recept na její zdravější verzi. Celozrnná mouka jí dodá na sytosti, takže vám bohatě stačí poloviční množství. Její zajímavé doplnění o tofu vás pak určitě chuťově zaujme a udělá z pizzy vegetariánskou pochoutku.

 

Ingredience  na těsto

  • 100 g celozrnné nebo špaldové mouky
  • 5 g sušeného droždí
  • 50 ml teplé vody
  • 1 lžíce olivového oleje
  • špetka soli

 

Ingredience na pizzu

  • BIO rajčatový protlak
  • ½ balení tofu natural
  • 2 lžíce kukuřice
  • bazalka (nejlépe čerstvá)
  • stroužek česneku
  • 1 lžíce Würzl sypkého zeleninového koření

 

Postup

Z ingrediencí na pizzu vypracujte hladké těsto, které nechte hodinu vykynout na teplém místě. Nelekněte se, že těsto nevykyne tak, jako kdyby bylo z hladké mouky. Z těsta vyválejte placku, potřete ji lehce olejem a poté rajčatovým protlakem, který promíchejte s utřeným česnekem. Na pizzu nastrouhejte na hrubo půlku tofu, posypte kukuřicí, kořením a bazalkou. Pečte při 200 °C asi 20 min, ale raději průběžně hlídejte.

  • autor: Michaela Bebová
  • www.biochemicka.cz
  • zdroj fotky: Samphotostock.cz 

 

 


Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket