Recepty PDF Tisk

Snídaňová kaše z pšeničné krupice

Za okny mrzne, zpod teplé peřiny se nechce. Jak na to vyzrát? Nachystejte snídani v ájurvédském stylu! Teplá krupicová kaše vás spolehlivě zahřeje a zasytí.

Snídaňová kaše z pšeničné krupice

Porce: 1
Doba přípravy: 15 min
Označení: vegetariánské 

Ingredience

  • ¼ šálku pšeničné krupice
  • 1 šálek plnotučného mléka
  • 1 lžíce ghí
  • ¼ lžičky mletého kardamomu
  • 2–3 nitky šafránu (nemusí být)
  • 1 lžíce sekaných mandlí
  • 1 lžíce rozinek

Postup

  1. Krupici nasucho pražte v rendlíku do mírného zhnědnutí.
  2. Poté k ní pomalu za stálého míchání přilévejte mléko.
  3. Do směsi přidejte kardamom a šafrán a přiveďte k varu.
  4. Snižte teplotu a zhruba 10 min vařte, dokud směs nedosáhne konzistence řídké kaše.
  5. Přidejte mandle, rozinky a podávejte.
  • autorka: Tina Schmidt
  • @tinajedoma
  • foto: Shutterstock.com

Objednat předplatné