Jarní salát s chřestem a dijonskou zálivkou

15. 05. 2019


Chřestová sezóna je v plném proudu a byla by škoda si tuto lahůdku alespoň jednou nepřipravit i doma. Vyzkoušejte lehký salát s chřestem nebo i další lahodné recepty.

Porce: 2

Doba přípravy: 25 min

Označení: vegetariánské, bezlepkové

Ingredience

  • 8 pazochů zeleného chřestu
  • 100 g listového baby špenátu
  • 1/2 okurky
  • 100 g zrajícího kozího sýra
  • 1 jarní cibulka
  • 2 hrsti klíčků z řeřichy, vojtěšky či jiné
  • olivový olej
  • 20 g pražených dýňových semínek

na dresink

  • 5 lžic extra panenského olivového oleje
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 1 lžička medu
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • sůl, pepř

Postup

  1. Chřest očistěte a na pánvi ho orestujte s trochou vody, olivového oleje a soli. Nebojte se ho i trochu opéct.
  2. Špenát a okurku omyjte. Okurku nastrouhejte pomocí škrabky na silnější podélné proužky. Cibulku pokrájejte na menší kousky.
  3. Do hlubší mísy vložte omyté a usušené špenátové listy, přidejte cibulku, plátky okurky a poté i pokrájený chřest. Kozí sýr pokrájejte na kostičky a vložte do mísy.
  4. V menší misce vyšlehejte ze všech ingrediencí zálivku a vlijte ji k salátu. Vše důkladně, ale lehce promíchejte.
  5. Salát servírujte na talíř a posypte ho klíčky, dýňovými semínky a podávejte.

 

Další recepty:

Chřestový krém s kokosovou smetanou

Chřestové rizoto

Pikantní dušený chřest

 


Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket