Porce: 2
Doba přípravy: 25 min
Označení: vegetariánské, bezlepkové
Ingredience
- 8 pazochů zeleného chřestu
- 100 g listového baby špenátu
- 1/2 okurky
- 100 g zrajícího kozího sýra
- 1 jarní cibulka
- 2 hrsti klíčků z řeřichy, vojtěšky či jiné
- olivový olej
- 20 g pražených dýňových semínek
na dresink
- 5 lžic extra panenského olivového oleje
- 2 lžíce bílého vinného octa
- 1 lžička medu
- 1 lžička dijonské hořčice
- sůl, pepř
Postup
- Chřest očistěte a na pánvi ho orestujte s trochou vody, olivového oleje a soli. Nebojte se ho i trochu opéct.
- Špenát a okurku omyjte. Okurku nastrouhejte pomocí škrabky na silnější podélné proužky. Cibulku pokrájejte na menší kousky.
- Do hlubší mísy vložte omyté a usušené špenátové listy, přidejte cibulku, plátky okurky a poté i pokrájený chřest. Kozí sýr pokrájejte na kostičky a vložte do mísy.
- V menší misce vyšlehejte ze všech ingrediencí zálivku a vlijte ji k salátu. Vše důkladně, ale lehce promíchejte.
- Salát servírujte na talíř a posypte ho klíčky, dýňovými semínky a podávejte.
Další recepty:
Chřestový krém s kokosovou smetanou
Chřestové rizoto
Pikantní dušený chřest