Recepty 05. 12. 2014 PDF Tisk

Skořicové muffínky

Skořice má spoustu účinků na organismus, z nichž nejvýznamnější jsou její pozitivní vlivy na trávicí pochody - pomáhá proti nevolnostem, podporuje chuť k jídlu a urychluje trávení.

Skořicové muffínky

K Vánocům patří nejrůznější vůně a jednou z nich je neodmyslitelně i vůně skořice. Kůra skořicovníku nachází všestranné použití, přidává se do různých mastí, kosmetických výrobků apod., ale nezastupitelné místo má hlavně v kuchyni. Skořice má spoustu účinků na organismus, z nichž nejvýznamnější jsou její pozitivní vlivy na trávicí pochody - pomáhá proti nevolnostem, podporuje chuť k jídlu a urychluje trávení.

Dnešní skořicové muffiny jsou nejen chutné ale i zdravé a mohou posloužit jako skvělé odpolední pohoštění.

Ingredience

  • 2 hrnky špaldové mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 3 střední zralé banány
  • 3 nastrouhaná jablka
  • 1/4 hrnku mandlového mléka
  • 100 ml rozpuštěného kokosového oleje
  • 100 ml javorového sirupu
  • 1 hrnek nahrubo nasekaných vlašských ořechů
  • 1/3 hrnku nahrubo nasekaných dýňových semínek
  • 1 lžička mleté skořice
  • špetka soli

Postup

Troubu si předehřejte na 180 °C a formu na muffiny si vymažte olejem a lehce vysypte moukou. Ve větší míse rozmačkejte banány a přidejte k nim nastrouhaná jablka. K ovoci přilijte mléko, olej a javorový sirup. Ke směsi přisypte mouku, přidejte lžičku jedlé sody, lžičku prášku do pečiva, skořici a špetku soli. Směs důkladně ale lehce promíchejte. Nasekané ořechy už jen lehce zapracujte a těsto posléze rozdělte do formy na muffiny (počet záleží na velikost košíčků formy, ale určitě vystačí na 12 ks). Muffiny pečte asi 25 minut, ale raději vždy ověřte zapíchnutím špejle.

 

 

 

Objednat předplatné