pondělí 9. 9. 2024
Skořice má spoustu účinků na organismus, z nichž nejvýznamnější jsou její pozitivní vlivy na trávicí pochody - pomáhá proti nevolnostem, podporuje chuť k jídlu a urychluje trávení.
K Vánocům patří nejrůznější vůně a jednou z nich je neodmyslitelně i vůně skořice. Kůra skořicovníku nachází všestranné použití, přidává se do různých mastí, kosmetických výrobků apod., ale nezastupitelné místo má hlavně v kuchyni. Skořice má spoustu účinků na organismus, z nichž nejvýznamnější jsou její pozitivní vlivy na trávicí pochody - pomáhá proti nevolnostem, podporuje chuť k jídlu a urychluje trávení.
Dnešní skořicové muffiny jsou nejen chutné ale i zdravé a mohou posloužit jako skvělé odpolední pohoštění.
Ingredience
Postup
Troubu si předehřejte na 180 °C a formu na muffiny si vymažte olejem a lehce vysypte moukou. Ve větší míse rozmačkejte banány a přidejte k nim nastrouhaná jablka. K ovoci přilijte mléko, olej a javorový sirup. Ke směsi přisypte mouku, přidejte lžičku jedlé sody, lžičku prášku do pečiva, skořici a špetku soli. Směs důkladně ale lehce promíchejte. Nasekané ořechy už jen lehce zapracujte a těsto posléze rozdělte do formy na muffiny (počet záleží na velikost košíčků formy, ale určitě vystačí na 12 ks). Muffiny pečte asi 25 minut, ale raději vždy ověřte zapíchnutím špejle.