Recepty 25. 11. 2015 PDF Tisk

Domácí fazolová pomazánka

Rostlinné pomazánky se staly oblíbenými a relativně dobře dostupnými alternativami klasických paštik. K dostání je nespočet druhů a příchutí, od mexické, přes houbovou až po "tataráček". Vy si však můžete rostlinné pomazánky vyrobit sami doma a to relativně snadno a rychle. Tady je inspirace.

Domácí fazolová pomazánka

Porce: 2 porce

Příprava: 10 min

Označení: Vhodné pro vegetariány a vegany.

 

Ingredience

  • 1 konzerva červených fazolí Bonduelle Vapeur (310 g)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 malá cibulka
  • 1 prolisovaný stroužek česneku (kdo nemá rád tolik česneku, může dát méně nebo vynechat)
  • sušená majoránka
  • čerstvá nasekaná bazalka/sušená bazalka
  • sůl, pepř

  

Postup 

  1. Fazole z konzervy vysypeme do sítka a propláchneme je vodou, abychom je zbavili přebytečného nálevu a soli.
  2. Na pánvičce orestujeme na lžíci olivového oleje cibulku a na závěr přidáme česnek, ihned stáhneme.
  3. Fazole vsypeme do vyšší mísy, přidáme orestovanou cibulku + česnek, přisypeme majoránku a bazalku, přidáme ještě lžíci olivového oleje, sůl a trochu pepře. Vše umixujeme tyčovým mixérem do hladké hmoty.
  4. Dle chuti ještě případně dochutíme a přendáme do uzavíratelné dózičky. Pomazánku necháme alespoň 2 hodiny uležet a poté můžeme podávat, nejlépe na celozrnném chlebu.

 

 

 

Objednat předplatné