Porce: 1 menší plech (cca 25x25)
Doba přípravy: 50 min
Označení: Vhodné pro vegetariány a vegany.
Ingredience
- 150 g špaldové mouky
- 50 g pohankové mouky
- 1 kypřící prášek
- 1 menší cuketa
- 50 ml vody
- 80 g třtinového cukru
- 80 g hořké čokolády
- 4 lžíce holandského kakaa
- 100 g kokosového oleje (lze použít i řepkový olej)
na polevu
- 80 g hořké čokolády
- 40 g kokosového oleje
na posypání
Postup
- Nejprve si omyjte a nastrouhejte cuketu. Troubu si předehřejte na 160 °C.
- V míse si postupně smíchejte obě mouky, kypřící prášek do pečiva a kakao. Čokoládu nastrouhejte na struhadle a přidejte ke směsi.
- Poté si v jiné menší misce vyšlehejte cukr s kokosovým olejem a přidejte k sypké směsi. Na závěr vmíchejte nastrouhanou cuketu, přilijte vodu a důkladně vše promíchejte.
- Vlijte do středního pekáče vymazaného kokosovým olejem a pečte zhruba 25-30 min.
- Mezitím, co perník bude chladnout, si připravte čokoládovou polevu. Ve vodní lázni si rozpusťte rozlámanou čokoládu s kokosovým olejem. Důkladně míchejte, než se obě složky spojí do lesklé polevy. Poté polevu rovnoměrně nalijte na perník a nechte ztuhnout v ledničce.
- Když je poleva ztuhlá, posypte perník kokosem, nakrájejte a podávejte.