Fermentace pro superlidi

22. 04. 2018  10:00 - 18:00
Akademie léčivé výživy, Údolní 212/1, Praha 4 Braník


Pořádá: Filip Říha, Kateřina Halamová
Kontaktní osoba: Kateřina Halamová
Telefon: 604780953
E-mail: halakacha@gmail.com
Místo konání: Akademie léčivé výživy, Údolní 212/1, Praha 4 Braník

Další informace: http://www.akademielecivevyzivy.cz/kalendar-akci/fermentace-pro-superlidi/

Fermentace odpradávna zajišťuje lidem pevné zdraví, dobrou tělesnou stavbu a emoční stabilitu. To vše pomocí posílení naší střevní kultury kvalitními bakteriemi, které se při fermentaci množí. Bakterie můžou být totiž zdravé!

V dnešní době trapných mléčných jogurtů s obsahem cukru, přesolených sýrů a pasterizace na každém kroku se pomocí fermentace můžete stát superčlověkem. Filip a Kateřina, kteří vás kurzem provedou, už fermentují několik let a je to na nich poznat.

Čeká vás tedy zásadní fermentační událost, na které ochutnáte a zažijete přehlídku mnoha kultur v podobě jogurtů, pickles, tempehu, sýrů a kváskového chleba. Ať už jste spacemani, vegani nebo normální lidé, zažijete den v rytmu rostlinných produktů, který vás nabije energií.

Kurz se skládá z potřebné teorievýživné praxe a důležité diskuze o použitífermentovaných produktů pro opravdovou životní změnu.

 

Kulinářská náplň kurzu

  1. Výroba rostlinných jogurtů na bázi kokosu a slunečnice, jogurtový startér
  2. Tvoření tempehů (cizrnový, sojový, hrachový, rýžový a slunečnicový)
  3. Kvašení pickles (kimchi, rychlopickles, dlouhodobě kysané zelí, exotické kvašené ovoce)
  4. Jak na veganské sýry (probiotické, syřidlové, plísňové)
  5. Pečení kváskového bezlepkového chleba a práce s bezlepkovým kváskem
  6. Fermentované nápoje (nechte se překvapit)