Velikonoční tofu nádivka

28. 03. 2018


Tuto vegetariánskou nádivku mám osvědčenou již několik let a vůbec nemám potřebu se navracet k té tradiční, masité. Připravte ji den dopředu a nechte ji ideálně odležet do druhého dne – nejlepší je stejně studená :).

Porce: 4

Příprava: 55 min

Označení: Vhodné pro vegetariány.

Ingredience (na formu cca 20x20 cm)

  • 3 špaldové celozrnné rohlíky nebo housky (ideálně z obchodů zdravé výživy nebo domácí; dva dny staré)
  • 40 ml neslazeného rostlinného mléka
  • 200 g uzeného tofu (jedno balení)
  • 4 vejce
  • 2 lžíce lahůdkového droždí
  • 1 menší pórek
  • lístky ze dvou stonků kopřivy (dbejte na čistotu)
  • hrst čerstvé, nasekané pažitky
  • himalájská sůl

Postup

  1. Rohlíky nebo housky si pokrájejte na malé kousky a vložte je do větší mísy. Přilijte rostlinné mléko a promíchejte.
  2. Uzené tofu si nastrouhejte nahrubo na stuhadle a přidejte ho k pečivu. Poté ke směsi přidejte žloutky (bílky si dejte zvlášť) pokrájený pórek, listy kopřivy a pažitku. Celé to osolte, přidejte lahůdkové droždí a vše důkladně promíchejte.
  3. Ve vhodné nádobě vyšlehejte bílky a zlehka je zamíchejte do směsi.
  4. Směs přendejte do olejem vymazaného pekáčku a pečte zhruba 35 min při 180 °C.

 


Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket