Porce: 4
Příprava: 55 min
Označení: Vhodné pro vegetariány.
Ingredience (na formu cca 20x20 cm)
- 3 špaldové celozrnné rohlíky nebo housky (ideálně z obchodů zdravé výživy nebo domácí; dva dny staré)
- 40 ml neslazeného rostlinného mléka
- 200 g uzeného tofu (jedno balení)
- 4 vejce
- 2 lžíce lahůdkového droždí
- 1 menší pórek
- lístky ze dvou stonků kopřivy (dbejte na čistotu)
- hrst čerstvé, nasekané pažitky
- himalájská sůl
Postup
- Rohlíky nebo housky si pokrájejte na malé kousky a vložte je do větší mísy. Přilijte rostlinné mléko a promíchejte.
- Uzené tofu si nastrouhejte nahrubo na stuhadle a přidejte ho k pečivu. Poté ke směsi přidejte žloutky (bílky si dejte zvlášť) pokrájený pórek, listy kopřivy a pažitku. Celé to osolte, přidejte lahůdkové droždí a vše důkladně promíchejte.
- Ve vhodné nádobě vyšlehejte bílky a zlehka je zamíchejte do směsi.
- Směs přendejte do olejem vymazaného pekáčku a pečte zhruba 35 min při 180 °C.