Vegetariánské plněné papriky

07. 10. 2015


Jsou dny, kdy chcete připravit rychlá a nenáročná jídla, hotová do 20 minut. Pak jsou ale dny, kdy máte čas a chcete si s připravovaným pokrmem vyhrát. Právě pro ty to dny je tento recept...

 

Porce: 4

Příprava: 1 hod 30 min

Označení: Vhodné pro vegetariány.

 

Ingredience

  • 1 hrníček celozrnné rýže
  • 4 větší zelené papriky
  • 1 balení tofu natural
  • řepkový olej
  • 2 lžíce bruschetta koření
  • 1 lžíce sušených brusinek
  • pár vlašských ořechů
  • 50 g nastrouhaného parmezánu
  • sůl, pepř
  • 1 hrneček rajčatové šťávy (lze koupit v konzervě)
  • 1 lžíce třtinového cukru

 

Postup

  1. Troubu si předehřejte na 180 °C a dejte vařit propláchlou rýži. K jednomu hrnku přidejte 3 hrnky vody a ponechte na mírném plameni. Ke konci hlídejte a podle potřeby přilijte ještě další vodu (celozrnná rýže se vaří okolo 40 min a vody potřebuje o něco více).
  1. Papriky omyjte, odkrojte vršek a vykrojte a vysypte semínka. Vyčištěné papriky dejte do pekáčku a strčte na chvíli do zahřívající se trouby, aby trochu povolily (cca 5 min).
  1. Připravte si pánev, přidejte 2 lžíce oleje a bruschetta koření. Do sosu přidejte na drobno nakrájené tofu, promíchejte a nechte nasát (je dobré tofu před přidáním vyždímat v papírových útěrkách). Poté přidejte hotovou rýži, brusinky, najemno nakrájené ořechy, parmezán, opepřete a lehce osolte. Vše důkladně promíchejte a 3 min restujte.
  1. Lehce změklé papriky postupně plňte rýžovou směsí až po okraj. Pekáček vložte zpět do trouby a pečte zhruba 25 min. Ke konci si v pánvičce prohřejte rajčatovou omáčku se lžící třtinového cukru.
  1. Po dopečení nechte ještě papriky alespoň 5 minut v otevřené troubě odpočívat. Poté je servírujte přelité rajčatovým sosem a navrch můžete přidat ještě lžičku nastrouhaného parmezánu.

 

 


Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket