Porce: 4
Příprava: 1 hod 30 min
Označení: Vhodné pro vegetariány.
Ingredience
- 1 hrníček celozrnné rýže
- 4 větší zelené papriky
- 1 balení tofu natural
- řepkový olej
- 2 lžíce bruschetta koření
- 1 lžíce sušených brusinek
- pár vlašských ořechů
- 50 g nastrouhaného parmezánu
- sůl, pepř
- 1 hrneček rajčatové šťávy (lze koupit v konzervě)
- 1 lžíce třtinového cukru
Postup
- Troubu si předehřejte na 180 °C a dejte vařit propláchlou rýži. K jednomu hrnku přidejte 3 hrnky vody a ponechte na mírném plameni. Ke konci hlídejte a podle potřeby přilijte ještě další vodu (celozrnná rýže se vaří okolo 40 min a vody potřebuje o něco více).
- Papriky omyjte, odkrojte vršek a vykrojte a vysypte semínka. Vyčištěné papriky dejte do pekáčku a strčte na chvíli do zahřívající se trouby, aby trochu povolily (cca 5 min).
- Připravte si pánev, přidejte 2 lžíce oleje a bruschetta koření. Do sosu přidejte na drobno nakrájené tofu, promíchejte a nechte nasát (je dobré tofu před přidáním vyždímat v papírových útěrkách). Poté přidejte hotovou rýži, brusinky, najemno nakrájené ořechy, parmezán, opepřete a lehce osolte. Vše důkladně promíchejte a 3 min restujte.
- Lehce změklé papriky postupně plňte rýžovou směsí až po okraj. Pekáček vložte zpět do trouby a pečte zhruba 25 min. Ke konci si v pánvičce prohřejte rajčatovou omáčku se lžící třtinového cukru.
- Po dopečení nechte ještě papriky alespoň 5 minut v otevřené troubě odpočívat. Poté je servírujte přelité rajčatovým sosem a navrch můžete přidat ještě lžičku nastrouhaného parmezánu.