Vegetariánské lasagne

05. 08. 2015


Kdo by neměl rád lasagne...Hutná smetanová omáčka v kombinaci s hovězím masem je však pro většinu z nás těžce stravitelná. Udělejte si proto lehčí vegetariánskou verzi s lilky, špenátem a rajčátky. Tato elegantní kombinace s lehčí verzí bešamelu vás jistě mile překvapí svou chutí!

 

Porce: 4

Příprava: 1 hod + 1 hod na vypocení lilků

Označení: Vhodné pro vegetariány.

 

Ingredience

  • 250 g uvařených lasagní
  • 2 lilky, omyté a pokrájené na silné plátky
  • 100 g baby špenátu
  • 250 g třešňových rajčátek
  • 200 g lučiny
  • 100 g brynzy
  • 5 lžic mléka
  • snítek pažitky
  • 50 g strouhaného parmezánu
  • olivový olej
  • sůl, pepř

 

Postup

1. Silnější plátky lilků nasolte z obou stran a nechte hodinu vypotit na cedníku. Poté je usušte, z obou stran potřete olivovým olejem a krátce opečte na pánvi.

2. V menší misce si připravte krém: rozmíchejte lučinu, brynzu, mléko a nasekanou pažitku.

3. Do skleněné mísy vymazané lehce olejem klaďte již uvařené lasagne, pokryjte je vrstvou sýrového krému, přidejte lilky, osolte a opepřete. Na lilky navrstvěte část špenátu a rozpůlených rajčátek. Posypte trochou parmezánu a pokapejte olivovým olejem. Takto vytvořte ještě jednu až dvě vrstvy.

4. Mísu zakryjte alobalem a pečte v předem předehřáté troubě na 180 ° asi 30 min. Na závěr můžete na 5 minut přepnout na gril, aby se z parmezánu vytvořila krusta.

 

 


Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket