sobota 7. 12. 2024
Kdo by neměl rád lasagne...Hutná smetanová omáčka v kombinaci s hovězím masem je však pro většinu z nás těžce stravitelná. Udělejte si proto lehčí vegetariánskou verzi s lilky, špenátem a rajčátky. Tato elegantní kombinace s lehčí verzí bešamelu vás jistě mile překvapí svou chutí!
Porce: 4
Příprava: 1 hod + 1 hod na vypocení lilků
Označení: Vhodné pro vegetariány.
Ingredience
Postup
1. Silnější plátky lilků nasolte z obou stran a nechte hodinu vypotit na cedníku. Poté je usušte, z obou stran potřete olivovým olejem a krátce opečte na pánvi.
2. V menší misce si připravte krém: rozmíchejte lučinu, brynzu, mléko a nasekanou pažitku.
3. Do skleněné mísy vymazané lehce olejem klaďte již uvařené lasagne, pokryjte je vrstvou sýrového krému, přidejte lilky, osolte a opepřete. Na lilky navrstvěte část špenátu a rozpůlených rajčátek. Posypte trochou parmezánu a pokapejte olivovým olejem. Takto vytvořte ještě jednu až dvě vrstvy.
4. Mísu zakryjte alobalem a pečte v předem předehřáté troubě na 180 ° asi 30 min. Na závěr můžete na 5 minut přepnout na gril, aby se z parmezánu vytvořila krusta.