Recepty 21. 09. 2016 PDF Tisk

Tapiokový pudink

Zkuste místo klasického pudinku tapiokový, ze škrobových perel tapioku, který můžete libovolně dochutit, přidat semínka, ovoce nebo třeba jedlé květy.

Tapiokový pudink

Porce: 4

Doba přípravy: nabobtnání přes noc + 10 min

Označení: Vhodné pro vegetariány, vegany. Bezlepkové.

 

Ingredience

  • 100 g tapiokových perel
  • 300 ml vody
  • 300 ml vanilkového sójového mléka (např. Alpro)
  • 2 lžíce sirupu/medu
  • 4 lžičky pravého kakaa
  • 2 banány

 

Postup

  1. Tapiokové perly nechte namočené například přes noc ve vodě, dokud nenabobtnají.
  2. Po několika hodinách nebo ráno si připravte kastrůlek, vlijte do něj sójové mléko, přidejte sirup a na závěr nabobtnané perly. Pomalu zahřívejte ale nevařte, dokud nevznikne "pudink". V této konzistenci je hotovo.
  3. Poté pudink rozdělte do 4 mističek, posypte pravým kakaem a poklaďte kolečky banánu.
  4. Podávejte ihned nebo vychlazený z lednice.

 

Objednat předplatné