Tapiokový pudink

21. 09. 2016


Zkuste místo klasického pudinku tapiokový, ze škrobových perel tapioku, který můžete libovolně dochutit, přidat semínka, ovoce nebo třeba jedlé květy.

Porce: 4

Doba přípravy: nabobtnání přes noc + 10 min

Označení: Vhodné pro vegetariány, vegany. Bezlepkové.

 

Ingredience

  • 100 g tapiokových perel
  • 300 ml vody
  • 300 ml vanilkového sójového mléka (např. Alpro)
  • 2 lžíce sirupu/medu
  • 4 lžičky pravého kakaa
  • 2 banány

 

Postup

  1. Tapiokové perly nechte namočené například přes noc ve vodě, dokud nenabobtnají.
  2. Po několika hodinách nebo ráno si připravte kastrůlek, vlijte do něj sójové mléko, přidejte sirup a na závěr nabobtnané perly. Pomalu zahřívejte ale nevařte, dokud nevznikne "pudink". V této konzistenci je hotovo.
  3. Poté pudink rozdělte do 4 mističek, posypte pravým kakaem a poklaďte kolečky banánu.
  4. Podávejte ihned nebo vychlazený z lednice.

 


Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket