úterý 17. 9. 2024
Trend v tucích nyní udávají ořechová másla - ty se však k vánočce tolik nehodí. Jestli ale něco ano, tak je to skořicové máslo, jehož chuti po prvním kousnutí určitě propadnete...
Porce: 1 menší sklenička
Doba přípravy: 5 minut + 30 min na změknutí másla + čas na odležení
Označení: Vhodné pro vegetariány a vegany. Bezlepkové.
Ingredience
Postup
Máslo si vyndejte alespoň 30 min předem (margarín stačí 5 minut). Poté máslo nakrájejte do malé misky na kousky. Přidejte postupně cukr, javorový sirup, skořici a vanilkový extrakt. Nejdříve použijte vidličku a vše smíchejte dohromady. Poté lehce vyšlehejte metličkou. Skladujte v čisté a suché skleničce a spotřebujte během Vánoc. Před prvním namazáním nechte nejlépe 2 hodiny uležet.