Pražené skořicové mandle
Porce: 4
Doba přípravy: 30 min
Označení: Vhodné pro vegetariány a vegany. Bezlepkové.
Ingredience
- 200 g mandlí
- 2 lžičky mleté cejlonské skořice
- 3 lžíce medu
- 2 lžíce kokosového cukru
Postup
- Troubu si předehřejte na 180 °C.
- Do větší misky dejte 3 lžíce medu, 2 lžičky skořice a 2 lžíce kokosového cukru. Vše důkladně propojte metličkou.
- Poté přidejte do mísy mandle a důkladně je se směsí zamíchejte tak, aby byly rovnoměrně obalené.
- Mandle vyklopte na plech vyložený pečicím papírem a rozprostřete je.
- Pečte zhruba 15 min na nižší mřížce a v průběhu pečení je alespoň dvakrát promíchejte. Na čas se však příliš nespoléhejte a mandle hlídejte, aby se nepřepálily.
- Hotové mandle nechte dobře vychladnout a poté si je vychutnejte.
TIP: Vyzkoušejte další z našich receptů - Pečené ořechy
- autor: Michaela Bebová
- www.biochemicka.cz
- zdroj fotky: Shutterstock.com