Pražené skořicové mandle

07. 12. 2017


Pražené mandle jsou typicky vánoční pochutinou. Často jsou však k dostání velmi sladké, ovoněné různými aromaty a někdy i doplněné nějakým tím palmovým tukem. Připravte si je tedy nejlépe doma, jen za použití kvalitní skořice a medu/kokosového cukru. Tady je jednoduchý recept.

Porce: 4

Doba přípravy: 30 min

Označení: Vhodné pro vegetariány a vegany. Bezlepkové.

Ingredience

  • 200 g mandlí
  • 2 lžičky mleté cejlonské skořice
  • 3 lžíce medu
  • 2 lžíce kokosového cukru

Postup

  1. Troubu si předehřejte na 180 °C.
  2. Do větší misky dejte 3 lžíce medu, 2 lžičky skořice a 2 lžíce kokosového cukru. Vše důkladně propojte metličkou.
  3. Poté přidejte do mísy mandle a důkladně je se směsí zamíchejte tak, aby byly rovnoměrně obalené.
  4. Mandle vyklopte na plech vyložený pečicím papírem a rozprostřete je.
  5. Pečte zhruba 15 min na nižší mřížce a v průběhu pečení je alespoň dvakrát promíchejte. Na čas se však příliš nespoléhejte a mandle hlídejte, aby se nepřepálily.
  6. Hotové mandle nechte dobře vychladnout a poté si je vychutnejte.

 

TIP: Vyzkoušejte další z našich receptů - Pečené ořechy

 


Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket