Silvestrovské chuťovky – Batátové chipsy

05. 12. 2016


O něco pracnější, ale o to chutnější chipsy ze sladkých brambor jsou ideální na silvestrovské pohoštění.

Porce: 1 mísa

Příprava: 40 min

Označení: Vhodné pro vegetariány a vegany. Bezlepkové.

 

Ingredience

  • 1 menší batát
  • 4 lžíce extra panenského olivového oleje
  • čerstvě namletá sůl a pepř

 

Postup

  1. Troubu si předehřejte na 200 °C.
  2. Batát oloupejte a podélně přepulte. Na struhadle ho nakrájejte pomocí vhodné strany na tenké plátky a poté je v misce smíchejte s olejem, solí a pepřem. Důkladně promíchejte, aby byly opravdu všechny plátky obalené v oleji.
  3. Plátky rozložte na dva plechy pokryté pečicím papírem. Pečte do zlatavé barvy zhruba 20 min. Během pečení je alespoň jednou obraťte, případně v závěru promíchejte.

 

 


Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket