Recepty 25. 02. 2015 PDF Tisk

Polentové halušky s uzeným tempehem

Tako variace na klasické halušky s uzeným je snad ještě chutnější než originál. Naservírovat je můžete i přátelům a rodině na návštěvě, neboť na talíři vypadají opravdu luxusně.

Polentové halušky s uzeným tempehem

Ingredience

  • 200 g instantní polenty
  • 1 kostka BIO zeleninového bujónu
  • olivový olej
  • 1 malá cibulka
  • 1 balení uzeného tempehu
  • 1 balení brynzy

 

Postup

Polentu smíchejte s 2/3 l vody, přidejte kostku BIO zeleninového bujónu, trochu osolte a vařte 5 minut, než vznikne hustá kaše. Pomocí lžiček pak tvarujte malé halušky (přímo na pánev s kapkou oleje), které nechte lehce opéci. Mezitím na druhé pánvi orestujte cibulku a přidejte na kostičky nakrájený uzený tempeh. Na závěr servírujte na talíř opečené polentové halušky, na ně přidejte orestovaný tempeh na cibulce a vše zakončete lžící brynzy navrch.

 

Objednat předplatné