RAW kuličky

03. 12. 2016


Nepečené kuličky jsou stálice českého cukroví, děláme je všechny a máme je rády hlavně pro jejich nenáročnost přípravy. I kuličky se dají ale připravit ve zdravější a odlehčené formě bez spousty cukru a másla. Tady je recept na jedny prověřené :)

Porce: cca 30 kuliček

Doba přípravy: 30 min + namáčení datlí přes noc

Označení: Vhodné pro vegetariány a vegany. RAW. Bezlepkové.

 

Ingredience

  • asi 25 sušených datlí, namočených alespoň 3 hodiny nebo přes noc
  • 300 g mletých mandlí
  • 50 g kokosového oleje
  • 1 lžička mletého sušeného zázvoru (ale nemusí být)
  • 1 lžíce medu nebo javorového sirupu
  • citrónová šťáva (cca 2 lžíce)
  • strouhaný kokos na obalování (doporučuji zvolit kvalitní, hrubší - je to znát na chuti)

 

Postup

Postup je velmi jednoduchý. Do mixéru vložte namočené datle a umixujte je do hladka. Směs si přendejte do mísy a rukama vytvořte kompaktní hmotu. Tvarujte malé kuličky a obalujte je ve strouhaném kokosu. Nechte uležet na chladném místě alespoň několik dní.

 


Jóga Dnes Konference
Mala Collective
Energy Studio jd
JógaMarket