Polévka pro zdraví a očistu

21. 03. 2018


Máme tu jaro! Čas na barvy, vitamíny, minerály, lehkost a boj s jarní únavou! Snažte se dostat do těla co nejvíce živin, polévkujte, freshujte, ale stále zůstaňte stát pevně nohama na zemi....

Porce: 3

Doba přípravy: 40 min

Označení: Vhodné pro vegetariány a vegany. Bezlepkové.

Ingredience

  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 1 menší hlávka brokolice, bez košťálu
  • 300 g čerstvého BIO špenátu
  • 100 g čerstvého hrášku
  • 1 střední šalotka
  • 3 stroužky českého česneku
  • olivový olej
  • sůl, pepř
  • muškátový oříšek

na ozdobu

  • špetka chilli
  • 3 lžíce ovesné smetany

Postup

  1. Předehřejte si troubu na 200 °C. Plech si vyložte pečícím papírem, rozprostřete na něj na růžičky pokrájenou a omytou brokolici a zakápněte olivovým olejem. Lehce osolte a opepřete. Pečte zhruba 20 min a alespoň jednou promíchejte v průběhu pečení.
  2. Mezitím si připravte špenát. Nejprve ho properte ve studené vodě. Ve větším hrnci si zpěňte na 2 lžících olivového oleje pokrájenou cibulku a česnek a poté přidejte omytý špenát. Za občasného míchání ho nechte zavadnout a dusit zhruba 5 min. Poté přidejte hrášek, přilijte horký vývar, promíchejte a pod poklicí nechte bublat, dokud se nedopeče brokolice v troubě.
  3. Hotovou brokolici opatrně přendejte do hrnce a společně vařte už jen 3 min.
  4. Poté odstavte hrnec z tepla a polévku tyčovým mixérem rozmixujte do hladké konzistence. Podle chuti osolte a opepřete a přidejte 2 špetky muškátového oříšku.
  5. Hotovou polévku servírujte politou lžící ovesné smetany a se špetkou chilli.

 


Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket