Perníkový beránek

23. 03. 2016


Sváteční dny jsou u nás vždy spojeny s tradičními pokrmy, kterými si můžeme umocnit čas pohody v době volna. Vyzkoušejte o velikooční svátky letos něco nového - třeba beránka v bezlepkové podobě ze směsi Nomix.

Ingredience

  • 200 g bezlepkové mouky Nomix
  • 4 celá vejce
  • 70 g teplé vody (polovinu můžeme nahradit silnou černou kávou)
  • 130 g oleje
  • 170-180 g hnědého cukru
  • 1 balíček kypřícího prášku (asi 12 g)
  • 1 čajových lžiček kakaa
  • 2-3 čajových lžiček perníkového koření

Na dohotovení si připravte i plátky mandlí a čokoládovou polevu

 

Postup

1. Vejce třeme s cukrem a olejem.

2. Mouku Nomix promícháme s kypřícím práškem, kakaem a kořením.

3. Moučnou směs přidáváme do utřené hmoty střídavě s vodou (teplou vodu s kávou).

4. Hotové těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy na beránka.

5. Troubu nahřejeme na 150 °C a pečeme asi 20 minut. Poté teplotu zvedneme na 170 °C a dopékáme ještě cca 30 minut (je třeba sledovat těsto, záleží vždy na velikosti beránka a na typu trouby).

6. Upečeného beránka necháme chvíli chladnout a pak vyklopíme z formy. Můžeme si na dohotovení připravit polevu z kvalitní čokolády a kostky másla. Politého beránka lze ještě posypat mandlovými lupínky.

Pozn.: Těsto z 200 g Nomixu odpovídá středně velké formě.

Tip: Místo kávy můžeme těstu dodat zcela jinou příchuť přidáním 1 polévkové lžíce například pikantní zavařeniny či marmelády.

 

http://www.nominal.cz/

PROMOTION

 


Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket