čtvrtek 5. 12. 2024
Sváteční dny jsou u nás vždy spojeny s tradičními pokrmy, kterými si můžeme umocnit čas pohody v době volna. Vyzkoušejte o velikooční svátky letos něco nového - třeba beránka v bezlepkové podobě ze směsi Nomix.
Ingredience
Na dohotovení si připravte i plátky mandlí a čokoládovou polevu
Postup
1. Vejce třeme s cukrem a olejem.
2. Mouku Nomix promícháme s kypřícím práškem, kakaem a kořením.
3. Moučnou směs přidáváme do utřené hmoty střídavě s vodou (teplou vodu s kávou).
4. Hotové těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy na beránka.
5. Troubu nahřejeme na 150 °C a pečeme asi 20 minut. Poté teplotu zvedneme na 170 °C a dopékáme ještě cca 30 minut (je třeba sledovat těsto, záleží vždy na velikosti beránka a na typu trouby).
6. Upečeného beránka necháme chvíli chladnout a pak vyklopíme z formy. Můžeme si na dohotovení připravit polevu z kvalitní čokolády a kostky másla. Politého beránka lze ještě posypat mandlovými lupínky.
Pozn.: Těsto z 200 g Nomixu odpovídá středně velké formě.
Tip: Místo kávy můžeme těstu dodat zcela jinou příchuť přidáním 1 polévkové lžíce například pikantní zavařeniny či marmelády.
PROMOTION