sobota 7. 9. 2024
K adventu neodmyslitelně patří tři nápoje - svařené víno (svařák), vaječný koňak a horká čokoláda s vůní koření. Přiznám se, že svařák ani "vaječňák" mi nic neříká, příjemně čokoládová horká čokoláda s vůní perníčků je ale už každoroční nutností.
Porce: 2-3 menší hrníčky
Doba přípravy: 5 min
Označení: Vhodné pro vegetariány. Bezlepkové.
Ingredience
Postup
Postup je velmi jednoduchý. Do malého rendlíku nalejte nápoj a postupně za stálého míchání přidávejte čokoládu, kakao, vanilku, zázvor a perníkové koření. Míchejte až do bodu těsně před varem, kdy směs lehce zhoustne. Stáhněte z plamene, nechte minutu dojít a poté rozlijte do hrníčků a podávejte.