Ovesná kaše na způsob "overnight"
Snídaně v podobě ovesné kaše už je docela běžná věc. Připravená den předem, tzv. overnight ovesná kaše, nabere tato pochoutka ale nový rozměr.
Ingredience (na 1 porci):
- 40 g jemných ovesných vloček
- 200 ml mléka nebo rostlinného nápoje (výborný je mandlový nebo kokosový)
- 3 lžíce bílého jogurtu
- 1 lžička chia semínek
- 1 lžička lněných semínek
- 1/2 rozmačkaného banánu
- 1 lžíce sirupu (datlový, agávový apod.)
- 50 g mraženého, nejlépe domácího, lesního ovoce
Postup
Den před snídani, nejlépe večer, všechny sypké ingredience zalijte rostlinným nápojem (případně mlékem) a spolu s jogurtem promíchejte. Na závěr přidejte rozmačkaný banán a doslaďte lehce sirupem. Směs přelijte do uzavíratelné plastové krabičky nebo sklenice. Navrch nasypejte zmraženou lesní směs a uzavřete. Nechte v ledničce uležet do rána. Ráno, hned po probuzení, vyndejte kaši z ledničky a nechte ji při pokojové teplotě. Než se k ní dostanete, už bude krásně rozleželá :)
- autor: Mgr. Michaela Bebová
- www.biochemicka.cz
- zdroj fotky: Samphotostock.cz