Ovesná kaše na způsob "overnight"

01. 07. 2015


Tento recept jistě ocení hlavně ženy, pro které je ráno každá minuta navíc dobrá. Ať už jsou to maminky, vypravující své děti do školy, nebo ty z vás, kdo si rády přispí.

Snídaně v podobě ovesné kaše už je docela běžná věc. Připravená den předem, tzv. overnight ovesná kaše, nabere tato pochoutka ale nový rozměr. 

 

Ingredience (na 1 porci):

  • 40 g jemných ovesných vloček
  • 200 ml mléka nebo rostlinného nápoje (výborný je mandlový nebo kokosový)
  • 3 lžíce bílého jogurtu
  • 1 lžička chia semínek
  • 1 lžička lněných semínek
  • 1/2 rozmačkaného banánu
  • 1 lžíce sirupu (datlový, agávový apod.)
  • 50 g mraženého, nejlépe domácího, lesního ovoce

 

Postup

Den před snídani, nejlépe večer, všechny sypké ingredience zalijte rostlinným nápojem (případně mlékem) a spolu s jogurtem promíchejte. Na závěr přidejte rozmačkaný banán a doslaďte lehce sirupem. Směs přelijte do uzavíratelné plastové krabičky nebo sklenice. Navrch nasypejte zmraženou lesní směs a uzavřete. Nechte v ledničce uležet do rána. Ráno, hned po probuzení, vyndejte kaši z ledničky a nechte ji při pokojové teplotě. Než se k ní dostanete, už bude krásně rozleželá :) 

 

 


Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket