Muffinové omeletky

25. 01. 2017


Rychlá a nutričně vyvážená večeře pro malé i velké :) Chutnat budou dobře i druhý den studené v obložené bagetě.

Porce: 12 omeletek

Doba přípravy: 30 min

Označení: Vhodné pro vegetariány.

Ingredience

  • 300 g mraženého špenátu
  • 6 vajec
  • 5 lžic mléka či rostlinného nápoje
  • 12 sušených rajčat naložených v olivovém oleji
  • 50 g strouhaného parmazánu na posypání
  • olivový olej na vymazání formiček 

Postup

  1. Nejprve si předehřejte troubu na 180 °C. Připravte si formu na muffiny a jednotlivé formičky vymažte olivovým olejem.
  2. Mražený špenát poduste v kastrůlku s trochou mléka, osolte a opepřete a přebytečnou vodu slijte. Vejce vyšlehejte s pár lžícemi mléka a jemně osolte. Poté lehce zašlehejte 1/2 nastrouhaného parmazánu.
  3. Nyní už jen vrstvěte - na dno formičky položte lžíci špenátu, na špenát položte jedno sušené rajče a nakonec zalijte částí rozšlehaných vajíček (můžete použít malou polévkovou naběračku).
  4. Pečte zhruba 20 min a chvíli před koncem posypte každou omeletku trochou parmazánu. Nechte chvíli stát a poté vyndejte pomocí nože či lžíce.
  5. Podávejte například s kvalitním žitným chlebem a zeleninovým salátem.

 

 


Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket