Porce: 4 (12 lívanců)
Příprava: 40 min
Označení: vegetariánské, veganské
Ingredience
- 200 g hladké špaldové mouky
- 330 ml sójového/mandlového mléka
- 40 g třtinového nebo kokosového cukru
- 1 menší mrkev (cca 70 g)
- 2 lžičky kypřicího prášku bez fosfátů
- 1 lžička vanilkového extraktu
- špetka soli
- kokosový olej na přípravu
na topping
- 1 banán
- 4 lžičky rýžového sirupu
- čokoládové pecičky
- kokosový jogurt
Postup
- V míse smíchejte nejdříve suché ingredience a poté přilijte rostlinné mléko, vanilkový extrakt a přidejte najemno nastrouhanou mrkev (na struhadle spíše použijte stranu na parmazán). Nechte 10 min odpočinout.
- Na kokosovém oleji tvořte postupně lívance, množství by mělo vystačit na 12 ks.
- Na té samé pánvičce si zprudka orestujte kolečka banánu v rýžovém sirupu.
- Hotové lívance navrstvěte po 3 na sebe, na každou hromádku dejte lžíci kokosového jogurtu, pár kousků banánu a posypte pecičkami z hořké čokolády či nastrouhanou čokoládou.