Mrkvové lívance s opečeným banánem

27. 02. 2019


Mrkev je ve sladkých jídlech doslova zázrak – vše dělá vláčnější, šťavnatější a prostě a jednoduše chutnější. Před nedávnem jsme tu měli recept na známý carrot cake. Mrkev můžete přidat ale i do mnohem obyčejnějšího receptu – do lívanců.

Porce: 4 (12 lívanců)

Příprava: 40 min

Označení: vegetariánské, veganské

Ingredience

  • 200 g hladké špaldové mouky
  • 330 ml sójového/mandlového mléka
  • 40 g třtinového nebo kokosového cukru
  • 1 menší mrkev (cca 70 g)
  • 2 lžičky kypřicího prášku bez fosfátů
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • špetka soli
  • kokosový olej na přípravu

na topping

  • 1 banán
  • 4 lžičky rýžového sirupu
  • čokoládové pecičky
  • kokosový jogurt

Postup

  1. V míse smíchejte nejdříve suché ingredience a poté přilijte rostlinné mléko, vanilkový extrakt a přidejte najemno nastrouhanou mrkev (na struhadle spíše použijte stranu na parmazán). Nechte 10 min odpočinout.
  2. Na kokosovém oleji tvořte postupně lívance, množství by mělo vystačit na 12 ks.
  3. Na té samé pánvičce si zprudka orestujte kolečka banánu v rýžovém sirupu.
  4. Hotové lívance navrstvěte po 3 na sebe, na každou hromádku dejte lžíci kokosového jogurtu, pár kousků banánu a posypte pecičkami z hořké čokolády či nastrouhanou čokoládou.

 


Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket