pátek 6. 12. 2024
Znáte to...často se vám nechce vařit a kdy už, tak hlavně nic složitého. Nejlepší jídla se rodí ze zbytků, aneb co dům dá. Navíc jsou rychlá a mohou být i nutričně vyvážená. Jedno takové pro vás dnes máme.
Omeleta je výborný chod, který spolkne vše, co vám leží v ledničce a potřebuje zpracovat - zbytky sýra, zeleniny, šunky, cibulky, houby, uvařených těstovin a mnohé další. Dnešní recept tedy nebude ani tak o ingrediencích ale o tipu, jak udělat omeletu lehkou a nadýchanou pomocí speciálního postupu.
Porce: 2
Příprava: 15 min
Označení: -
Ingredience
Postup
1. Pokrájejte všechny ingredience na menší kousky a poté je krátce restujte na olivovém oleji a cibulce. Osolte a opepřete.
2. Zahřejte gril v troubě. Vyšlehejte žloutky se špetkou soli a přidejte případně bylinky dle chuti (např. bazalku). Poté si vyšlehejte sníh z bílků a jemně ho vmíchejte do žloutků. Vaječnou směs nalijte na ingredience na pánvičce.
3. Nechte minutu zatáhnout a poté vložte do trouby na 5 min pod gril. Omeleta vám vyběhne, zezlátne a po vyndání opět lehce spadne. Posypte parmezánem a podávejte.