Letní omeleta co dům dá

12. 08. 2015


Znáte to...často se vám nechce vařit a kdy už, tak hlavně nic složitého. Nejlepší jídla se rodí ze zbytků, aneb co dům dá. Navíc jsou rychlá a mohou být i nutričně vyvážená. Jedno takové pro vás dnes máme.

Omeleta je výborný chod, který spolkne vše, co vám leží v ledničce a potřebuje zpracovat - zbytky sýra, zeleniny, šunky, cibulky, houby, uvařených těstovin a mnohé další. Dnešní recept tedy nebude ani tak o ingrediencích ale o tipu, jak udělat omeletu lehkou a nadýchanou pomocí speciálního postupu.

 

Porce: 2

Příprava: 15 min

Označení: -

 

Ingredience

  • 4 vejce
  • co dům dá: sýr, šunka, houby, cibulka, zelenina, těstoviny, brambory aj.
  • 3 lžíce nastrouhaného parmezánu
  • sůl, pepř
  • olivový olej

 

Postup

1. Pokrájejte všechny ingredience na menší kousky a poté je krátce restujte na olivovém oleji a cibulce. Osolte a opepřete.

2. Zahřejte gril v troubě. Vyšlehejte žloutky se špetkou soli a přidejte případně bylinky dle chuti (např. bazalku). Poté si vyšlehejte sníh z bílků a jemně ho vmíchejte do žloutků. Vaječnou směs nalijte na ingredience na pánvičce.

3. Nechte minutu zatáhnout a poté vložte do trouby na 5 min pod gril. Omeleta vám vyběhne, zezlátne a po vyndání opět lehce spadne. Posypte parmezánem a podávejte.

 

 


Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket