Květáková rýže s uzeným tempehem

23. 11. 2016


Květáková rýže je nízkosacharidová obměna klasických obilovin, kterou si můžete připravit i na pozdní hodiny, když se vrátíte z lekce domů. Bez výčitek si dopřejte celou porci :)

Porce: 4

Doba přípravy: 25 min

Označení: Vhodné pro vegetariány a vegany. Bezlepkové.

 

Ingredience

  • 1 menší hlávka květáku
  • 2 balení uzeného tempehu
  • 1 červená cibulka
  • 2 menší nebo jeden velký stroužek česneku
  • 1/2 lžičky sladké papriky
  • 2 špetky kajenského pepře
  • trocha čerstvého koriandru
  • olivový olej
  • sůl, pepř 

Postup

  1. Květák očistěte, odřízněte košťál a odřezejte jednotlivé růžice, které omyjte pod tekoucí vodou. Připravte si kuchyňský robot, květák do něj ještě nahrubo nakrájejte a krátkými pulsy zmixujte do hrubé konzistence "rýže".
  2. Nyní si připravte pánev a na rozpálené lžíci olivového oleje zpěňte pokrájenou cibulku. Přidejte najemno nakrájený česnek, sladkou papriku a kajenský pepř. Vše chvíli restujte a případně přidejte ještě trochu olivového oleje.
  3. Během restování si nakrájejte uzený tempeh na kostičky a poté je přidejte do pánve. Když se tempeh lehce opeče, můžete přidat zmixovaný květák. Malinko podlijte vodou, vše důkladně promíchejte, dle chuti osolte a opepřete. Stáhněte plamen, přiklopte poklicí a nechte 3 minuty dusit.
  4. Na závěr vmíchejte nadrobno pokrájený koriandr, který celé jídlo provoní (pokud ho nevyhledáváte, přidávat ho nemusíte) a už jen podávejte.

 


Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket