Porce: 4
Doba přípravy: 25 min
Označení: Vhodné pro vegetariány a vegany. Bezlepkové.
Ingredience
- 1 menší hlávka květáku
- 2 balení uzeného tempehu
- 1 červená cibulka
- 2 menší nebo jeden velký stroužek česneku
- 1/2 lžičky sladké papriky
- 2 špetky kajenského pepře
- trocha čerstvého koriandru
- olivový olej
- sůl, pepř
Postup
- Květák očistěte, odřízněte košťál a odřezejte jednotlivé růžice, které omyjte pod tekoucí vodou. Připravte si kuchyňský robot, květák do něj ještě nahrubo nakrájejte a krátkými pulsy zmixujte do hrubé konzistence "rýže".
- Nyní si připravte pánev a na rozpálené lžíci olivového oleje zpěňte pokrájenou cibulku. Přidejte najemno nakrájený česnek, sladkou papriku a kajenský pepř. Vše chvíli restujte a případně přidejte ještě trochu olivového oleje.
- Během restování si nakrájejte uzený tempeh na kostičky a poté je přidejte do pánve. Když se tempeh lehce opeče, můžete přidat zmixovaný květák. Malinko podlijte vodou, vše důkladně promíchejte, dle chuti osolte a opepřete. Stáhněte plamen, přiklopte poklicí a nechte 3 minuty dusit.
- Na závěr vmíchejte nadrobno pokrájený koriandr, který celé jídlo provoní (pokud ho nevyhledáváte, přidávat ho nemusíte) a už jen podávejte.