Krém z červené řepy

04. 05. 2016


Červená řepa je bohatá na bioaktivní látky včetně antioxidantů, a tak je vynikající potravinou pro jarní očisty. Má nejvyšší obsah železa ze všech druhů zelenin a obsahuje rostlinné pigmenty, z nichž vyniká hlavně betain, díky kterému má typické červené zbarvení.

Porce: 2

Příprava: 1 hod

Označení: Vhodné pro vegetariány a vegany. Bezlepkové.

 

 

Ingredience

  • 1 kostka BIO zeleninového bujónu (např. Würzl nebo Alnatura)
  • 3 kusy červené řepy
  • 100 ml rýžové nebo ovesné smetany
  • himalájská sůl, pepř
  • citrónová šťáva
  • olivový olej
  • sýr ricotta na ozdobení (pro veganskou verzi můžete vynechat)

 

Postup

  1. Řepu uvařte na mírném plameni, pod pokličkou, zhruba 45 min. Poté oloupejte a nakrájejte na menší kousky do hlubší mísy.
  2. Přidejte 200 ml horkého zeleninového vývaru (+/- dle hustoty krému), špetku himalájské soli, pepř, trochu citrónové šťávy, lžíci olivového oleje a rostlinnou smetanu. Vše rozmixujte tyčovým mixérem. Krém vlijte zpět do malého kastrůlku a ještě krátce prohřejte.
  3. Servírujte se lžící čerstvé ricotty, kterou jemně kruhovými pohyby vmíchejte do krému.

 


Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket