Karotkové quinoa muffiny

09. 03. 2016


Připravte si muffiny na způsob "carrot cake", ale ve zdravějším provedení! Dobré jsou ještě vlažné, rozpůlené, s plátkem másla, posypané skořicí a nebo jen tak ke snídani s bílým jogurtem.

Porce: 9 muffinů

Příprava: 40 min

Označení: Vhodné pro vegetariány.

Ingredience

  • 150 g nastrouhané mrkve
  • 1 a půl hrnečku ovesné mouky
  • půl hrnečku quinoových vloček
  • čtvrt hrnečku jemných ovesných vloček
  • půl hrnečku mandlového mléka
  • 1 vejce
  • 50 g nahrubo nasekaných vlašských ořechů
  • 3 lžíce kokosového cukru
  • 1 lžička sody
  • špetka soli
  • 100 ml jablečné šťávy

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Připravte si větší mísu, smíchejte v ní mouku, quinoové vločky, ovesné vločky, cukr, sodu a špetku soli.
  2. V menší míse smíchejte tekuté ingredience - vyšlehejte vejce, přidejte šťávu a mléko. Obě dvě směsi nyní smíchejte dohromady. Těsto by mělo mít konzistenci husté kaše. V případě potřeby přidejte pár lžic mléka.
  3. Na závěr vmíchejte nastrouhanou mrkev a nasekané ořechy.
  4. Formu na muffiny si vyložte papírovými košíčky a směs do nich rovnoměrně rozdělte.
  5. Pečte zhruba 20 min dozlatova a raději ke konci zkontrolujte špejlí.
  6. Nechte vychladnout na mřížce a můžete podávat.

 


Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket