Recepty 02. 03. 2016 PDF Tisk

Kapustové pesto

Kapusta nepatří mezi oblíbenou zeleninu, a tak je potřeba ji trochu schovat! :) Vyzkušejte toto kapustové pesto - rychlé, chuťově neutrální a univerzální! Hodí se do těstovin, do sandwiche nebo salátu. V ledničce vám navíc vydrží několik dní.

Kapustové pesto

 

Porce: 1 sklenička

Příprava: 10 min

Označení: Vhodné pro vegetariány. Bezlepkové.

 

Ingredience

  • 100 g omyté, mladé listové kapusty
  • 50 g lískových oříšků
  • 1 pokrájený stroužek česneku
  • malý svazek petrželky
  • 50 g nastrouhaného parmezánu
  • 80 ml olivového oleje
  • sůl, pepř, pár lžic vody

 

Postup

  1. Nejprve spařte omytou kapustu - zalijte ji vařící vodou, nechte minutu změknout a poté slijte a přendejte do mixéru.
  2. Ke kapustě přidejte všechny zbylé ingredience. Mixujte (spíše pulsujte) do hladké konzistence.
  3. Pesto buď rovnou použijte nebo přendejte do čisté skleničky a nechte odležet v lednici.

 

 

Objednat předplatné