Recepty 04. 06. 2015 PDF Tisk

Kakaový chia pudink

Chia semínka mají tu úžasnou vlastnost, že na sebe dokáží vázat hodně vody, bobtnat a vytvářet tak gel. Toho se dá využít mnoha způsoby.

Kakaový chia pudink

Jedním z nich je náhrada vajec v pečení tímto gelem a nebo na přípravu různých pudinků. Pudink pak vypadá trochu jako tekutější kaviár. Chuťově už záleží jen na vás, jak ho dochutíte. Dnešní verze bude kakaová.

Ingredience (na 2 porce)

  • 60 g chia semínek
  • 250 ml vody
  • 30 g pravého kakaa
  • 10 sušených datlí
  • 20 g třtinového cukru (nepovinné)

 

Postup

Datle nechte namočené v přiměřeném množství vody (cca 150 ml) přes noc. Ráno objem doplňte na 250 ml a datle umixujte v mixéru do hladka. Přisypte kakao, cukr a chia semínka a opět promixujte. Nechte 10 minut odležet a nabobtnat a poté znova lehce promixujte. Pudink rozdělte do 2 skleniček, posypte na ozdobu oříšky nebo kokosem (dle chuti) a nechte odležet do dalšího rána. Na další den tedy máte výbornou snídani nebo svačinu.

 

 

Objednat předplatné