Porce: 4 porce
Doba přípravy: 15 min
Označení: Vhodné pro vegetariány a vegany. Bezlepkové.
Ingredience
- 500 g zeleného hrášku (vyloupaného nebo mraženého)
- 0,75 l zeleninového vývaru/vývaru z 1 a 1/2 kostky BIO zeleninového bujónu
- 300 g uvařených nebo konzervovaných bílých fazolí
- 1 stroužek česneku
- 10 lístků čerstvé máty
- muškátový oříšek
- sůl a pepř
Postup
- Nejprve v hrnci přiveďte k varu vývar a poté do něj nasypte hrášek. Vařte zhruba 5-7 minut. Pak k hrášku přidejte bílé fazole, prolisovaný stroužek česneku a lístky máty.
- Odstavte hrnec z plotýnky a tyčovým mixérem polévku rozmixujte do hladka. Přidejte špetku muškátového oříšku, podle chuti dosolte a dopepřete.
- Polévku nechte ještě několik minut "probublat" a poté podávejte, ozdobenou snítkem máty.