Recepty 26. 04. 2017 PDF Tisk

Hrášková polévka s mátou

Zelená je barva jara, zelená je barvou očisty... Odlehčeme jídelníček zelenou polévkou! Základem hráškovky jsou i fazole, které jí dodají bílkoviny a tím i sytost.

Hrášková polévka s mátou

Porce: 4 porce

Doba přípravy: 15 min

Označení: Vhodné pro vegetariány a vegany. Bezlepkové.

 

Ingredience

  • 500 g zeleného hrášku (vyloupaného nebo mraženého)
  • 0,75 l zeleninového vývaru/vývaru z 1 a 1/2 kostky BIO zeleninového bujónu
  • 300 g uvařených nebo konzervovaných bílých fazolí
  • 1 stroužek česneku
  • 10 lístků čerstvé máty
  • muškátový oříšek
  • sůl a pepř

 

Postup

  1. Nejprve v hrnci přiveďte k varu vývar a poté do něj nasypte hrášek. Vařte zhruba 5-7 minut. Pak k hrášku přidejte bílé fazole, prolisovaný stroužek česneku a lístky máty.
  2. Odstavte hrnec z plotýnky a tyčovým mixérem polévku rozmixujte do hladka. Přidejte špetku muškátového oříšku, podle chuti dosolte a dopepřete.
  3. Polévku nechte ještě několik minut "probublat" a poté podávejte, ozdobenou snítkem máty.

 

 

Objednat předplatné