Grilované špízy se sýrem halloumi

08. 08. 2018


Sýr halloumi je výbornou receptovou alternativou masa a výborně si rozumí se zeleninou. Halloumi se nerozteče jako klasické sýry, ale zůstane pěkně pohromadě, z toho důvodu si ho můžete opéci na pánvi, v troubě, nebo na grilu. Vyzkoušejte tuto jednoduchou, ale přesto výbornou úpravu.

Porce: 4

Doba přípravy: 40 min

Označení: vegetariánské, bezlepkové

Ingredience

  • 250 g sýru Halloumi s příchutí chilli nebo bazalka
  • 1/2 malé cukety
  • 1 červená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 2 lžíce bruscetta koření
  • olivový olej
  • sůl

Postup

  1. Troubu si předehřejte na 200 °C.
  2. Zeleninu omyjte, nakrájejte na přibližně stejné kousky čtvercového tvaru a vložte do mísy. Bruscetta koření smíchejte se 4 lžícemi olivového oleje a trochou soli, nalijte na zeleninu a důkladně vše promíchejte, aby byla zelenina obalená. Halloumi pokrájejte na kostky.
  3. Připravte si silnější špejle zhruba 15 cm dlouhé, případně pokud máte, špízové jehly. Napichujte střídavě jednotlivé kousky zeleniny a sýru a ponechte alespoň 2 cm konce volné. Suroviny by měly vystačit na 4 kusy.
  4. Špízy položte na plech vyložený pečicím papírem a pečte zhruba 20 min.

 


Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket