Dýňová polévka s červenou čočkou

28. 10. 2015


Ve studených, potemnělých a sychravých podzimních dnech je polévka skoro nutností. Ta dýňová obzvlášť...

Dýně se do našich jídelníčků během posledních let zařadily s takovou úspěšností, že ve spoustě restaurací a bister nyní narazíte rovnou na speciální dýňová menu. Pakliže slavíte svátek Halloween (nebo dušičky), dýňové pokrmy by neměly chybět ani u vás doma.

  

Porce: 2-3

Příprava: 35 min

Označení: Vhodné pro vegetariány.

 

Ingredience

  • 1 menší dýně Hokaido (zhruba 0,5 kg)
  • 3 silnější plátky másla
  • hrst červené čočky (30-50 g)
  • špetka soli a chilli
  • dýňové gomasio a trocha dýňového (olivového) oleje na ozdobu

 

Postup 

  1. Červenou čočku propláchněte v sítku pod tekoucí vodou a nechte okapat.
  2. Dýni umyjte a pokrájejte na menší kousky.
  3. V hrnci nechte rozpustit máslo a kousky dýně na něm osmahněte. Poté přilijte asi litr vody, přidejte červenou čočku, osolte a přidejte špetku chili. Vařte do změknutí, zhruba 20 min (občas promíchejte).
  4. Na závěr polévku rozmixujte tyčovým mixérem. Podávejte posypanou lžící dýňového gomasia a zakápnutou olejem.

 

 


Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket