Recepty 04. 09. 2019 PDF Tisk

Dušené houby na sádle s bylinkami

Konečně jsme se dočkali a ROSTOU! Vydatné deště a teplé počasí nakonec houbám přály. Co s nasbíranými houbami? No přece poctivou smaženici a nebo vyzkoušejte tutu chuťovku.

Dušené houby na sádle s bylinkami

Porce: 2

Příprava: 30 min

Označení: vegetariánské

Ingredience

  • 0,5 kg zdravých, očištěných a pokrájených jedlých hub (hřiby, kozáci, křemenáče, klouzci, lišky...)
  • 1 vrchovatá lžíce sádla
  • 1 šalotka
  • 1/2 lžičky kmínu
  • 1 větší bageta nebo celozrnný chléb
  • 2 lžičky zakysané smetany
  • čerstvý libeček
  • sůl

Postup

  1. Na lžíci sádla nejprve cca 3 minuty restujte na drobno pokrájenou šalotku.
  2. Poté k ní přidejte nakrájené houby a vše promíchejte, osolte a přidejte kmín.
  3. Na mírném plamenu a za občasného míchání restujte do změknutí zhruba 15 min. V případě potřeby jen lehce podlijte.
  4. Podle chuti ještě dosolte a směs si přendejte do misky. V pánvi opečte na výpeku podélně rozkrojené bagety nebo plátky chleba.
  5. Servírujte opečené pečivo, na něj dejte houbovou směs, přidejte lžičku zakysané smetany a bylinky – nejlépe libeček, případně jiné čerstvé bylinky dle chuti.

 

TIP

Smaženice z hříbků

 

Objednat předplatné