Recepty 22. 08. 2018 PDF Tisk

Datlové kuličky s macou

Pravidelná konzumace macy, ideálně po ránu, dokáže navodit pocity energie, elánu a dobré koncentrace bez toho, aniž by se dostavily nežádoucí účinky. Zařaďte macu do svého snídaňového rituálu a nebo si ji dopřejte v těchto kuličkách, které jsou ideální třeba na svačinu.

Datlové kuličky s macou

Porce: 9-12 kuliček

Doba přípravy: 20 min

Označení: vegetariánské, veganské, bezlepkové

Ingredience

  • 200 g datlové pasty
  • 100 g BIO strouhaného kokosu
  • 2 lžíce rozpuštěného kokosového oleje
  • 30 g prášku maca
  • špetka soli
  • 1/2 lžičky skořice

na obalení

  • směs pravého hořkého kakaa a skořice

Postup

Do hlubší mísy si dejte datlovou pastu a prsty ji dobře promíchejte s nastrouhaným kokosem. Poté přidejte kokosový olej, špetku soli, skořici a posléze i maca prášek. Prsty opět vše dobře prohněťte. Poté dlaněmi tvořte větší kuličky – je to na vás, jestli si uděláte více menších a nebo jen několik větších. Kuličky poté obalte ve směsi kakaa a skořice. Skladujte je v uzavíratelné nádobě v lednici, kde vydrží minimálně týden.

 

Více o MACE se dozvíte zde.

 

Objednat předplatné