Porce: obdélníková mísa /cca 20 kostek/
Doba přípravy: 30 min + 3-4 hodiny na odležení
Označení: Vhodné pro vegetariány.
Ingredience
- 200 g kvalitní hořké čokolády (50-70 %)
- 20 g pravého kakaa
- 250 g máslových sušenek
- 100 g másla
- 100 g nesířených rozinek
- 60 ml javorového sirupu
- 2 lžičky třtinového cukru
Postup
- Nejprve si rozdrťte máslové sušenky - buď krátce pulsujte v mixéru a nebo je vložte do pevného igelitového sáčku a rozdrťte je pomocí válečku. Větší kusy nejsou na škodu a není třeba je rozmixovat/rozdrtit do prášku.
- Připravte si malý kastrůlek, dejte do něj povolené máslo, javorový sirup, hnědý cukr a kakaový prášek. Zahřívejte na mírném plameni, dokud nevznikne kompaktní hmota.
- Kastrůlek odstavte a ke směsi přidejte nadrcené sušenky a rozinky. Lehce, ale důkladně promíchejte.
- Připravte si nejlépe skleněnou obdélníkovou mísu, lehce ji vymažte máslem a poté do ní vlijte směs. Povrch uhlaďte a celé dejte vychladit do lednice na zhruba 2 hodiny.
- Ke konci uplynulého času si na vodní lázni rozehřejte hořkou čokoládu. Vyndejte si mísu a vylijte čokoládu na směs, hezky uhlaďte a opět nechte v lednici ztuhnout alespoň 1-2 hodiny.
- Po uplynutí doby už jen nakrájejte na kostky, nechte lehce povolit a dopřejte si.. :) Skladujte v lednici.