Recepty 01. 02. 2017 PDF Tisk

Čokoládovo-rozinkové kostky

Dnešní recept nebude ani tak zdravý a lehký, jako spíše tématický - bude o čokoládě. Abyste neměli výčitky a posílili dobrý pocit, je třeba si připravit vlastní, čokoládovou vášeň... :).

Čokoládovo-rozinkové kostky

Porce: obdélníková mísa /cca 20 kostek/

Doba přípravy: 30 min + 3-4 hodiny na odležení

Označení: Vhodné pro vegetariány.

 

Ingredience

  • 200 g kvalitní hořké čokolády (50-70 %)
  • 20 g pravého kakaa
  • 250 g máslových sušenek
  • 100 g másla
  • 100 g nesířených rozinek
  • 60 ml javorového sirupu
  • 2 lžičky třtinového cukru

Postup

  1. Nejprve si rozdrťte máslové sušenky - buď krátce pulsujte v mixéru a nebo je vložte do pevného igelitového sáčku a rozdrťte je pomocí válečku. Větší kusy nejsou na škodu a není třeba je rozmixovat/rozdrtit do prášku.
  2. Připravte si malý kastrůlek, dejte do něj povolené máslo, javorový sirup, hnědý cukr a kakaový prášek. Zahřívejte na mírném plameni, dokud nevznikne kompaktní hmota.
  3. Kastrůlek odstavte a ke směsi přidejte nadrcené sušenky a rozinky. Lehce, ale důkladně promíchejte.
  4. Připravte si nejlépe skleněnou obdélníkovou mísu, lehce ji vymažte máslem a poté do ní vlijte směs. Povrch uhlaďte a celé dejte vychladit do lednice na zhruba 2 hodiny.
  5. Ke konci uplynulého času si na vodní lázni rozehřejte hořkou čokoládu. Vyndejte si mísu a vylijte čokoládu na směs, hezky uhlaďte a opět nechte v lednici ztuhnout alespoň 1-2 hodiny.
  6. Po uplynutí doby už jen nakrájejte na kostky, nechte lehce povolit a dopřejte si.. :) Skladujte v lednici.

 

Objednat předplatné