Celozrnné palačinky

23. 04. 2015


Palačinky nemusí symbolizovat jen sladké a nezdravé jídlo, s trochou obměny a s tím správným „toppingem“ se mohou stát skvělou, vydatnou snídaní.

Ingredience na 10 palačinek:

  • 120 g špaldové mouky
  • 300 ml mandlového nápoje (případně jiné alternativy - kokosového, sójového, rýžového apod.)
  • 2 vejce

 

Topping

  • 2 kelímky čokoládového pudingu (např. Alpro)
  • 4 lžíce nastrouhaného kokosu (BIO např. Alnatura)
  • 1 zralý banán
  • 1 plod kaki
  • chia semínka

 

Postup

Nejprve si připravte palačinkové těsto - vše smíchejte dohromady a nechte 15 min stát v pokojové teplotě (špaldová mouka má tendenci pohltit více tekutiny, kdyby se vám těsto zdálo moc husté, můžete jej na konci naředit). Během čekání si můžete nakrájet banán na kolečka a kaki oloupat a nakrájet na malé kousky. Palačinky udělejte klasicky, nejlépe na sucho na teflonové pánvi. 3 kusy postupně složte do známého tvaru a vyložte jimi talíř, polijte čokoládovým pudinkem, posypte 2 lžícemi kokosu a posypte chia semínky. Na závěr přidejte pokrájené ovoce.

 

 

 


Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket