Bramborový salát s ančovičkou a libečkem

18. 12. 2014


Jaká by to byla štědrovečerní tabule bez bramborového salátu? Co ho zkusit zdravě?

 Ingredience

  • 500 g brambor (varný typ A)
  • 30 ml olivového oleje
  • 1 vrchovatá lžíce ricotty
  • 1 kyselá okurka
  • trs jarní cibulky
  • hrubozrnná sůl
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • hrst petrželky
  • hrst libečku
  • 2 ančovičky

 

Postup

Brambory uvaříme ve slupce (½ oloupeme, ½ necháme se slupkou) a vychladlé poté nakrájíme na menší kousky. Lžíci kvalitní ricotty utřeme s dvěma kusy ančoviček v olivovém oleji a přidáme k bramborám. Přilijeme olivový olej, přidáme najemno nakrájenou kyselou okurku, cibulku a lžičku hořčice. Na závěr přidáme čerstvou petrželku a libeček (nebo zmražené, najemno nasekané), zamícháme a dochutíme hrubozrnnou solí podle chuti.

 

Dobrou chuť!

 

 


Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket