Porce: 4
Doba přípravy: 30 min
Označení: Vhodné pro vegetariány a vegany. Bezlepkové.
Ingredience
- 1 balení uzeného tofu (cca 200 g)
- 3 větší brambory
- 1 bílá pálivá paprika
- 1/2 cibule
- 1 kostka BIO zeleninového bujónu
- 750 ml vody
- sladká paprika
- pálivá paprika
- sůl, pepř
- sušená majoránka
- 1-2 lžíce polenty
- řepkový olej
Postup
- Nejprve si pokrájejte cibulku a zpěňte ji na 2 lžících oleje dozlatova. Poté přidejte na malé tenké nudličky nakrájenou bílou papriku a postupně přidejte koření - 1/2 lžičky sladké i pálivé papriky, majoránku a trochu pepře. Malinko podlijte vodou a chvíli duste.
- Mezitím si oloupejte a pokrájejte brambory na malé kostky. Přidejte je do hrnce, přilijte zbylou vodu a přidejte kostku bujónu. Promíchejte a vařte zhruba 10 minut.
- Opět využijte času a pokrájejte si uzené tofu na kostičky a po uplynutí 7-10 minut je přidejte do hrnce. Stáhněte plamen a nechte prohřát a probublat cca 5 minut, dochuťte solí a na závěr lehce zahustěte polentou.
- Před podáváním nechte guláš 5 minut vydýchat. Nejlepší je však uleželý druhý den.